Matematik

4. sınıf matematik dersinde öğrencilerimizin; işlemlerde akıcı olması, matematiksel kavramlar arasında ilişki kurması, matematik dilini, kavramlarını, terimlerini kullanarak, matematiksel modellemeler yapabilmesi, akıl yürütme ve nesneler arasındaki ilişkileri matematiksel terimlerle ifade etmeleri için uygun stratejileri seçebilmelerini ve problem çözme becerilerine sahip olmalarını hedeflemekteyiz.

Dersimizde öğrencilerimizin matematiği sevmeleri, ilgi duymaları ve  matematiğin gerçek hayatın bir parçası olduğunu anlamaları için onlara fırsatlar yaratmak amacıyla sınıf öğretmenlerimiz ile Strateji ve ARGE Müdürlüğü işbirliğinde çeşitli etkinlikler hazırlanmakta ve uygulanmaktadır. Öğrenme ortamımızı tüm öğrencilerin kendi stratejilerini geliştirebilecekleri, rahatlıkla sorular sorabilecekleri ve matematiksel varsayımlarda bulunabilecekleri şekilde düzenlemekteyiz.

4. sınıfı bitiren öğrencilerimizin;

• Matematiksel okuryazarlık becerilerini etkin bir şekilde kullanan,
  • Matematiksel kavramları anlayan ve bu kavramları günlük hayatta kullanan
  • 4,5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okuyan, yazan, çözümleyen, sıralayan ve dört işlem yapan,
  • Temel geometri kavramlarını tanıyan ve kullanan
  • Problem çözme sürecinde kendi düşünce ve akıl yürütmelerini rahatlıkla ifade edebilen,
  • Tahmin etme ve zihinden işlem yapma becerilerini etkin bir şekilde yapan,
  • Matematiğin sanat ve estetikle ilişkisini fark eden bireyler olmalarını hedeflemekteyiz.