GK University - шаблон joomla Создание сайтов

YÖNETİM KURULU

Ahmet Ziyaettin ÇÖRTOĞLU
Vakıf Başkanı

1962 Sivrihisar doğumlu olan Ahmet ÇÖRTOĞLU, Ankara Kolejinden 1980 yılında mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi bitirmiş ve Ankara Barosunda avukatlık stajını tamamlamıştır. ÇÖRTOĞLU, 1988 yılından bu yana Ankara Barosuna kayıtlı olarak Serbest Avukatlık görevini yürütmektedir. 1998-2000 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2004-2006 yılları arasında Türkiye Barolar Birliği Delegasyonunda yer almış, 2000-2010 yılları arasında Türkiye Avukatları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, 2001-2011 yılları arasında Avrupa Birliği Yargının Modernizasyonu ve Ceza Reformu Türkiye Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerini de üstlenen Ahmet ÇÖRTOĞLU, 29.06.2006 tarihinde TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmiştir. 2007 yılında Türk Eğitim Derneği Yüksek Öğrenim Vakfı (TEDYÜV)’ın kuruluş aşamasında Vakfın Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış olup, halen TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesidir. 20.10.2015 tarihinde TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Ahmet ÇÖRTOĞLU bir çocuk babasıdır.

Denizhan SUNGUR
2. Başkan

1950 doğumlu olan Denizhan SUNGUR İlk Orta ve Lise öğrenimini TED Ankara Kolejinde yaptıktan sonra lisans eğitimini Gazi Üniversitesi'nde ekonomi dalında tamamlamış Yükses lisans(Master) eğitimlerini İşletme, İstatistik ve Bilgisayar dallarında yapmıştır. Ayrıca Manchester Bussines School da Bankacılık eğitimi alan Denizhan SUNGUR 1972 - 1980 yılları arasında Başbakanlık'ta Bilgisayar Programcılığı ve Sistem Analistliği görevlerinde bulunmuş, 1980 - 1994 yılları arasında T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlük Sistem Servisleri Müdürlüğünde Baş Programcı Ve Seksiyon Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmasının ardından emekliye ayrılmıştır. Türk Eğitim Derneği Yönetim ve Denetleme Kurulu ve TED Ankara Koleji Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliklerinde de bulunmuştur.

S. Selçuk BÖREKÇİ

A. Semih APA
Genel Sayman

A.Semih Apa, 1963 yılında Ankara da doğdu. İlköğretimini Ankara Ayşeabla ilkokulunda, orta ve lise eğitimini ise TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Lise yıllarında aynı zamanda okul basketbol takımında oynadı. Daha sonra Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Aile şirketi olan gıda ve ayakkabı mağazalarında profesyonel iş hayatına başladı. Daha sonra yine aile şirketi olan ApaGold markası ile 1984 yılında mücevherat sektörüne adım attı. 1989 yılında Apa Gıda şirketini kurarak gıda sektöründe bal ağırlıklı olmak üzere üretime başladı. 2004 yılında hızlı tüketim sektöründe faaliyet gösteren Myfish deniz ürünleri restoran zincirine ortak olarak girdi.

Halen Ankara'da Ulus ve Ankamall'da bulunan iki ApaGold mağazasının yansıra yurtiçinde 12 noktada faaliyet gösteren Myfish restoranlarının işletmeciliğini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Ayfer YILMAZ
Üye

Ayfer YILMAZ Ankara’da doğmuş, 1974 yılında TED Ankara Kolejinden mezun olmuştur.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Maliye Bölümü'nden 1978 yılında mezun olduktan sonra kariyer memuriyetine Maliye Bakanlığı’nda başlamıştır.

Sayın Ayfer Yılmaz Bonn Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavir Yardımcılığı, Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı, Hazine Müsteşarlığı, Dünya Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Türkiye Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Daha sonra, XX. ve XXI. Dönem İçel (Mersin) Milletvekilliği ve 53. ve 54. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürütmüştür.

Bir çocuk annesidir.

Emin ŞENOL

Ali Zafer İBRİŞİM
Üye

1959 doğumlu olan A. Zafer İbrişim, 1977 yılında TED Ankara Koleji’nden, 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1983 yılında aile şirketi olarak kurulan Sun Medikal Ltd. Şti’nde halen Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir. TED Ankara Kolejliler  Spor  Kulübü'nde yönetici olarak çalışmıştır. Kolejli İşadamları Derneği kurucu üyeleri arasında yer alan Zafer İbrişim, evli ve iki çocuk sahibidir.

Haşmet KASAPOĞLU

Levent ERKAN