Hayat Bilgisi

3. sınıflarda uygulanan hayat bilgisi dersinde amacımız; öğrencilerin kendisine, okuluna, topluma yönelik olumlu tutum geliştirmelerini, temel yaşamsal becerileri edinmelerini, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri derslerinin içeriklerini tanımalarını sağlamaktır.

Öğrencilerimizin Hayat Bilgisi dersi kapsamında becerilerini geliştirirken gözlem, inceleme, deney, araştırma, yaratıcı drama, gösteri, grup tartışması, beyin fırtınası, soru yanıt, rol yapma, canlandırma vb. çalışmalar yapılmaktadır.

Ayrıca bu ders kapsamında sınıf öğretmenleri ve Strateji ve ARGE Müdürlüğü ile işbirliği  içerisinde hazırlanan çalışma sayfalarını ve etkinlikleri de pekiştirici çalışmalar olarak kullanmakta, hayat bilgisi dersini desteklemek amacıyla ünitelerle ilişkili olarak 3D sınıfında da dersler yapılmaktadır.

3. sınıfı bitiren öğrencilerimizin;

• Mustafa Kemal Atatürk’ün öğrenim hayatını ve   kişisel özelliklerini bilen,
  • Günlük hayatta karşılaşabilecekleri sorunları çözmek için örnek olay kurgulayıp,  canlandırabilen ve bunlara çözümler üretebilen,
  • Bir yeri çevresinde bulunan belli yerlere göre anlatabilme, tarif edebilme becerisine sahip,
  • Yapması gereken işleri öncelik sırasına koyabilen ve buna uygun planlama yapabilen
  • Kaynakları kullanırken dikkatli davranan ve kaynakların bitebileceğinin bilincinde olan,
  • Evde ya da okulda ihtiyaçlarını ve isteklerini demokratik yollarla ifade edebilen,
  • Kendi sorumluluklarının farkında olan ve onları takip edebilen,
  • Yakın çevresindeki tarihi, doğal ve turistik  yerleri bilen,
  • Trafik işaret ve levhalarının anlamını, önemini bilen ve trafik kurallarına uymanın öneminin bilincinde olan,
  • İnsan ve çevre etkileşiminin sonuçlarını bilen, doğa ve çevreyi koruma konusunda sorumluluk alabilen,
  • Bir konu hakkında araştırma yapmaya istekli, araştırma yapma ve sunma aşamalarını bilip uygulayan bireyler olmaları beklenmektedir.