Matematik

Okulumuz 1. sınıflarında “Matematik” dersinin temel amacı; matematiksel kavramları ve sistemleri anlayabilen, bunlar arasında ilişkiler kurabilen, bu kavram ve sistemleri günlük hayatta ve diğer öğrenme alanlarında kullanabilen, tahmin etme ve zihinden işlem yapma becerilerini etkin kullanabilen, problem çözme stratejileri geliştirebilen ve bunları günlük hayattaki problemlerin çözümünde kullanabilen, sistemli, dikkatli, sabırlı ve sorumlu olma özelliklerini geliştirebilen, araştırma yapan, bilgi üreten ve bilgiyi kullanma gücünü geliştirebilen bireyler yetiştirmektir.

Bu amaç ve programda belirtilen kazanımlar doğrultusunda soyut bir alan olan matematik öğretimine somut deneyimlerle başlayarak anlamlı öğrenmeyi ve öğrenmede kalıcılığı sağlamaktayız. Bu dersi diğer derslerle ilişkilendirmekte ve öğrencilerimizin derse aktif katılımını sağlamak amacıyla matematik materyalleriyle öğrenme ortamını zenginleştirmekteyiz. Strateji ve ARGE Müdürlüğü ile yapılan işbirliği neticesinde ortaya çıkan etkinlik ve  grup çalışmalarını da derslerimizde uygulamaktayız. Tüm bunların başarıyla sonuçlanması için de önceliğimiz, öğrencilerimizin matematiği öğrenme motivasyonunu arttırmaktır.

• sınıfı bitiren öğrencilerimizin;
  • Rakamları okuyup yazabilen,
  • Sıra bildiren sayıları tanıyabilen,
  • Uzamsal ilişkiler kurabilen,
  • Geometrik şekilleri sınıflandırabilen,
  • Toplama ve çıkarma işleminin anlamını kavrayıp, toplama ve çıkarma işlemlerini yapabilen,
  • Yarım ve bütün arasındaki ilişkiyi açıklayabilen,
  • Bir örüntüdeki ilişkiyi belirleyebilen,
  • Standart olmayan ölçme araçlarıyla uzunlukları ve sıvıları ölçebilen,
  • Paralarını tanıyan,
  • Tam ve yarım saati okuyabilen,
  • Nesneleri ağırlıkları yönünden karşılaştırabilen,
  • Takvim ve tabloları okuyabilme gibi konular hakkında bilgi ve beceriye sahip bireyler olmalarını beklemekteyiz.