Hayat Bilgisi

Okulumuz 1. sınıflarında “Hayat Bilgisi” dersinin amacı; temel yaşam becerilerine sahip, kendini tanıyan, sağlıklı ve güvenli bir yaşam süren, doğaya ve çevreye duyarlı, evrensel sorunları önemseyen ve çözüm arayışına giren, çözümlerinde barışçıl bir yol tercih eden, araştıran, özgüveni yüksek, çevresi ve kendisiyle barışık, milli ve manevi değerleri içselleştirmiş Atatürkçü düşünceye sahip bireyler yetiştirmektir. Bu amaçlar doğrultusunda hayat bilgisi dersini öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını dikkate alıp, çok yönlü etkinlikler uygulayarak, kazanımların günlük yaşamla bağını kurarak ve Strateji ve ARGE Müdürlüğü ile işbirliği içinde hazırlanan çeşitli etkinliklerle zenginleştirmekteyiz. Hayat bilgisi dersini; öğrencilerimizin edindikleri bilgileri içselleştirmeleri, günlük hayatta kullanmaları, kendilerini ifade etmeleri ve empati becerilerini geliştirerek etkili iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla drama yöntemiyle ilişkilendirerek uygulamaktayız. Okulumuzda bulunan 3D sınıfını da aktif bir şekilde kullanarak (tüm ortak kullanım alanları pandemi olasılıkları değerlendirilerek kullanım niteliği oluşturulur) öğrencilerimizde  kalıcı öğrenme gerçekleşmesini hedeflemekteyiz.

1. sınıfı bitiren öğrencilerimizin;

• Okulu ve okulun işleyişini tanıyarak okul kurallarına uyabilen,
  • Kitle iletişim araçlarını etkili ve verimli kullanabilen,
  • Sağlığını korumak için kişisel bakım ve temizliğine dikkat edebilen,
  • Önemli gün ve haftalar kapsamında bayram, tören ve kutlamalara katılarak milli bilinç geliştirbilen,
  • Atatürk’ün hayatı hakkında genel bir bilgi birikimine sahip olan,
  • Çevresindeki tarihi, kültürel, turistik ve coğrafi yerlerin farkında olabilen,
  • Yakın çevresinde bulunan bitki ve hayvanlar ile ilgili bilgilere sahip olabilen ve bu canlıların korunması gerektiğinin bilincinde olan,
  • Mevsimlerin genel özelliklerini anlatabilen, doğada meydana gelen değişiklikleri tanımlayabilien ve geri dönüşüm gibi konular hakkında bilgi, beceri ve tutum geliştirebilen bireyler olmalarını beklemekteyiz.