Fen Bilimleri

4. sınıf öğrencilerimizin fen bilimleri dersinde, eleştirel ve bilimsel süreç becerilerini kullanabilen, araştırma becerileri gelişmiş, problem çözebilen, bilim ve teknolojideki yenilikleri takip eden bireyler olarak yetişmesini hedeflemekteyiz.

Derslerimizin işleyişinde "yaparak, yaşayarak" öğrenmeyi temel alarak, öğrencilerimizin çeşitli laboratuvar aktiviteleri başta olmak üzere, sınıf içi ve sınıf dışı etkinlikler ile keşfetme, bilgiyi yapılandırma, yeni kavramlar ile durumları ilişkilendirme etkinlikleri yapmalarını sağlamaktayız.

4. sınıfı bitiren öğrencilerimizin;

• Bilimsel bilginin doğası hakkında düşünmelerini,
  • Bilime karşı olumlu tutum geliştirmelerini,
  • Merak, açık fikirlilik, üretkenlik, sorgulama gibi özellikleri kazanmalarını,
  • Günlük yaşamla bilim arasında bağ kurmalarını,
  • Problemi çözmede bilimsel metodu kullanan bireyler olmalarını hedeflemekteyiz.