Matematik

Okulumuz 3. sınıflarında uygulanan matematik dersinin amacı, öğrencilerimizin matematiğin gerçek hayatın bir parçası olduğunu anlamaları ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamaktır.

Öğrencilerimizin matematik dersinde daha etkin katılımcılar olmalarını desteklemek, matematikle ilgili kavramları öğrenmelerini kolaylaştırmak ve bu kavramları pekiştirmek için öğrenme ve öğretme ortamlarımızı yaratıcı drama, görsel sunu, proje hazırlama gibi alternatif çalışmalarla destekliyoruz.

Ayrıca bu ders kapsamında okulumuzun Strateji ve ARGE Müdürlüğü ile işbirliği yaparak hazırlamış olduğumuz çalışma sayfalarını ve etkinlikleri pekiştirici çalışmalar olarak kullanıyoruz.

3. sınıfı bitiren öğrencilerimizin;

• 3 basamaklı doğal sayıları tanıyan, bu sayılarla dört işlem yapabilen ve bu becerisini problem çözmede kullanabilen,
  • Bütün, yarım, çeyrek modellerinin kesir gösterimlerini kullanabilen,
  • Şekilleri kenar ve köşe sayılarına göre sınıflandırabilen,
  • Geometrik cisimleri tanıyıp ayırt edebilen,
  • Uzunlukları metre, santimetre birimleri türünden tahmin edebilen ve bu tahminini ölçme sonuçlarıyla karşılaştırıp kontrol edebilen, kilometrenin metre ile ilişkisini ayırt edebilen,
  • Kuruş ve lira arasındaki ilişkiyi fark edebilen,
  • Tam, yarım ve çeyrek saatleri okuyabilen,
  • Kilogram ve gram cinsinden ölçme yapabilen,
  • Bir kaptaki sıvının miktarını litre ve yarım litre olarak ifade edebilen bireyler olmalarını beklemekteyiz.