İnsan Hakları Demokrasi ve Yurttaşlık

İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi

Okulumuz 4. sınıflarında “İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi” dersinde öğrencilerimize kavramsal bilginin öğretilmesinin yanı sıra; insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi ile ilgili temel değerleri kazandırmayı amaçlamaktayız. Öğrencilerimizin bu bilgi ve değerleri bir yaşam biçimi ve kültürü haline getirmelerini sağlamak ise diğer amacımızdır. Böylece öğrencilerimiz haklarını öğrenecek ve talep edecekler, bunlara ilişkin etik değerlendirme de yapabileceklerdir. Bu ders ile, evrensel değerleri dikkate alarak “İnsan merkezlilik, yurttaşlık, barış, birlikte yaşama, hukukun üstünlüğü” gibi konuları öğretim programında belirtildiği gibi ön plana çıkarmaktayız.

4. sınıfı bitiren öğrencilerimizin;

• Hak, özgürlük ve sorumluluk konusunda çocuk olmanın ayrıcalıklarını keşfetmiş,
  • İnsanlara eşit ve adil davranan,
  • İşbirliğine dayalı ve demokratik kararlar alan,
  • Sorunların çözümünde uzlaşı arayan,
  • Hak ve özgürlüklerin korunmasına ve geliştirilmesine destek olan,
  • Birlikte yaşama koşullarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için sorumluluk üstlenen bireyler olmalarını beklemekteyiz.