Sosyal Bilgiler

Bireyin toplumla uyum içinde yaşaması ve iyi bir yurttaş olması için "toplumsal kişilik" kazandırmayı amaçlayan sosyal bilgiler dersinde 4.sınıf öğrencilerimizin; toplumsal sorunlar hakkında bilgi sahibi olmaları, sorumluluklarını öğrenmeleri, insanlar arasındaki ilişkileri anlamaları, üretken ve verimli bireyler olarak yetişmelerini amaçlamaktayız.

Bu içerik ve programda belirtilen amaçlar doğrultusunda “bilgiyi üreten ve bilgiyi kullanan” bireyler yetiştirmek için okulumuzun; Strateji ve ARGE Müdürlüğüyle ile sınıf öğretmenlerimizin iş birliğinde çeşitli etkinliklerle dersin içeriğini zenginleştirmekteyiz.

4. sınıfı bitiren öğrencilerimizin;

• Birey olarak kendilerini tanıyan,
  • Türk tarihini ve kültürünü kavrayan,
  • Atatürkçü düşünceyi benimseyen,
  • Doğal afetler karşısında hazırlıklı davranabilen,
  • Bilinçli tüketici olarak haklarını bilen,
  • Çevrelerindeki gruplar, kurumlar ve sosyal örgütlerle etkileşime girebilen,
  • Yaşadığı çevreye duyarlı davranabilen,
  • Dünya vatandaşı olmanın gerekliliği olarak farklı kültürleri tanımaya istekli olan,
  • Eleştirel düşünen, yaratıcı, doğru karar veren, sosyal katılım becerileri gelişmiş, sosyal yaşamda etkin-üretken, haklarını ve sorumluluklarını bilen bireyler olmalarını beklemekteyiz.