Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı

YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI

TED Ankara Koleji Vakfı Lisesi tarafından 2004 yılında başlatılan yurtdışı eğitim danışmanlığının amacı, yurtdışında eğitim görmek isteyen öğrencilerini bilgilendirerek okumak istedikleri okullara gerekli şartları taşımaları için önderlik etmek ve yönlendirmektir. Başta A.B.D, Kanada, İngiltere, Almanya, İtalya ve Hollanda olmak üzere dünyanın çeşitli üniversitelerinin birbirinden farklı şartları vardır. Başvuruyu yapan öğrencilerin hangi sınavlara girmeleri gerektiği, mezuniyet ortalamaları, burs şartları, referans mektupları, niyet mektupları ve benzeri konularda gerekli bilgiler tarafımızdan aktarılıp takibi yapılarak öğrencinin başvuru için gereken şartları yerine getirmesi sağlanır. Ufak gibi görünen, örneğin başvuru tarihleri - ki her üniversitenin farklı başvuru tarihi vardır, konularda gerekli bilgi alışverişi yıl kaybı gibi durumların önüne geçmesini sağlar. Danışmanlık Ofisimiz, öğrencileri gerek toplu sunumlar gerek bireysel görüşmeler vasıtasıyla  yönlendirmektedir. Lisede okuyan  öğrencilerimiz bu  hizmetten faydalanabilmektedir. Danışmanlık Ofisi haricinde öğrencilerimizin zaman zaman uzman yetkililerle iletişime geçmeleri de sağlanmaktadır. Ayrıca sene başında belirlenen tarihlerde bazı yurtdışı üniversitelerin tanıtım temsilcileri okulumuzda stand açıp belirlenen saatlerde öğrencileri bilgilendirmek için ziyaret etmektedirler.

Randevu alınız:
Danışmanlık Ofisinden verimli yardımı alabilmek için iletişim bilgilerini kullanarak randevu alınması gerekmektedir. Lütfen uygun bir gün-saat seçip iletişime geçiniz.