Beslenme

Okullarımızda yemek hizmetleri, anlaşmalı özel firmalar tarafından verilmektedir; ancak öğrencilerimizin sağlıklı, dengeli ve hijyenik beslenmelerinin kontrolünü sağlamak amacıyla kurumumuz tarafından Menü Komisyonu ve Gıda Güvenliği ve Hijyen Komisyonu adı altında iki komisyon oluşturulmuştur. Yemek hizmetlerinin verilmesi öncesinde ve esnasında periyodik olarak denetimlerini gerçekleştiren bu komisyonlar görülen aksaklıkların giderilmesinin yanı sıra bu hizmetlerin her gün daha da geliştirilmesi amacıyla üretici firmaya gerekli uyarı ve önerilerini iletmekte, gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamaktadır. Komisyonların çalışma şekli ile ilgili detaylı bilgiyi yan tarafta “Sağlıklı Beslenme ve Gıda Güvenliği” başlığı altında bulabilirsiniz.

Kampusümüz içerisinde yemekhane, alakart restoran, kafe, kantin, fast food ve pastaneden oluşan geniş bir yelpazede hizmet sunan mekanlar, öğrencilerimizin sadece yemek ihtiyaçlarına değil, dinlenme, çalışma ve müzik dinleme ihtiyaçlarına da cevap verebilecek kalite ve modernlikte dizayn edilmiştir.

Okullarımızda, öğrencilerimizin beslenmesine yönelik olarak sağlanan yemekhane ve kantin hizmetlerinde "akıllı kart" sistemi uygulanmaktadır.

Para taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran bu sistemden gerektiği şekilde faydalanılabilmesi için bu sistem ile ilgili olarak velilerimizin yapması gereken bir takım işlemler vardır. Akıllı Kart Sisteminde, her öğrencinin ad, soyad ve okul numarasının yer aldığı kendine ait akıllı kartı bulunmakta ve öğrenciler, bu karta yapılan yükleme bedeli kadar ve velilerimizin kullanım seçimleri doğrultusunda harcama yapabilmektedirler. Bu hizmet için yemek bedellerinin firmaya ait banka hesap numaralarına ödenmesi veya anayemekhane binasında bulunan vezneden bu ödemenin öğrencilerimizin akıllı kartlarına nakit veya kredi kartı ile yüklenmesi gerekmektedir.

Kartlara söz konusu yükleme işleminin yapılması esnasında öğrencimizin;

Yalnızca tabldottan yararlanması isteniyorsa tabldot hesap numaralarına,

Yalnızca kantin, cafe, pastane, fast-food ve vending makinesi hizmetlerinden yararlanması isteniyorsa kantin hesap numaralarına,

Herhangi bir sınırlamaya tabi olmaksızın tüm hizmetlerden faydalanabilmesi için serbest hesap numaralarına,

Veya her bir seçenekten yatırılan tutar kadar yararlanabilmesi için ilgili hesapların her birine,

belirlenecek tutarlarda ücret yatırılması gerekmektedir.

Özel sağlık sorunlarının belirtilmesi durumunda öğrencimizin kartı velilerce bildirilecek yasaklı ürünlerin kullanımına kapatılabilmektedir. Velilerimiz isterlerse tabldot, serbest ve kantin seçenekleri arasında talimat ile aktarma yapabilmektedirler.

Öğrencimizin kartını kaybetmesi durumunda; iletilen bilgi doğrultusunda kartı kullanıma kapatılmakta, yeni kart çıkartılana kadar öğrencimize kredi temin edilmektedir. Öğrencinin okula gelmemesi veya herhangi bir nedenle tabldottan yararlanmaması durumunda karta yüklenen kredi bir sonraki kullanıma devredilmektedir.

Dengeli beslenme alışkanlığının kazandırılması ve öğrencilerimizin sağlıklı beslenmelerinin sağlanması için İlköğretim 1, 2 ve 3. sınıf öğrenci velilerinden yemek ücretleri aylık olarak peşin tahsil edilmekte ancak öğrencinin okula devam etmediği günlerdeki yatırılan meblağ bir sonraki aydan mahsup edilmektedir. 1-5. sınıflardaki öğrenciler tabldot hizmetinden yararlanırken cipli kartlarını beraberinde taşımazlar. Ancak kantinden ve alışveriş makinelerinden yararlanırken kartlarını kullanmaları gerekmektedir.

Velilerimizin yemek hizmetleri ve yemek ücreti ödeme şekilleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere ISS Catering'den ulaşabilmeleri mümkündür.