Tedbirler

Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Personelin Uyması Gereken Tedbirler

tedbirler

Servisler;

Personelin  servise binerken servis şöförü tarafından alından ateşi ölçülecek, ateşi 37,5 ve üzeri ise servise alınmayarak sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir. Sonrasında personel sağlık durumu ile ilgili olarak mutlaka kurum doktoru ve idarecilerini bilgilendirecektir. 37 – 37,5 arası ateşi olan personel ise kurum hekimleri tarafından kontrol edilecektir.

Servislerde en az %70 alkol içeren el dezenfektanları bulundurulmalıdır. Servise binerken eller mevcut  el dezenfektanları ile temizlenmelidir. Maskesiz servise binilmeyecektir.

Personel servislerinde kişiler mutlaka kendileri için belirlenen koltuklara oturacaklardır. Damlacık izolasyonu için  servis içinde zorunlu olmadıkça cep telefonuyla ya da yüksek sesle konuşulmamalıdır.

Yemekhaneler;

Personel yemekhaneye girişte ve çıkışta mutlaka el hijyenini sağlamalıdır.

Yemekhane içerisinde kendisi için belirlenen yere oturmalı, kişilerle arasındaki mesafeye dikkat etmelidir. Masaya oturulmadan maskeler çıkarılmamalıdır. Yemek yeme sırasında maskesiz olduğumuz için kişilerle mümkün olduğunca konuşmadan, en kısa sürede  yemekhaneden ayrılmalıdır.

Öğretmen Odaları;

Odalarda çalışma ya da dinlenme esnasında maskesiz durulmamalı, kişilerle aranızda mutlaka  en az 1,5 metre mesafe bırakmalıdır. Zorunlu olmadıkça çok fazla kalabalık gruplar oluşturmamalı, Çay/kahve tüketirken de maskesiz olacağımız için mümkün olduğunca mesafe kuralına uyulmalı, dinlenme süreleri açık havada geçirilmeye çalışılmalıdır.Bulunulan  ortamların pencerelerini açarak havalanmasına dikkat edilmelidir.

Açık alanlar;

Bu alanlarda da maske ve mesafe kurallarına uyarak hareket edilmelidir. Unutmamak gerekir ki açık alanlarda da virüs uygun önlemler alınmazsa aynı şekilde bulaşa neden olabilir.