Sahne Sanatları

sahne

1. SEVİYE SAHNE SANATLARI BAŞARI BELGESİ PROGRAMI
(Level 1 Award in Performing Arts)

Program, öğrencilere sahne sanatları alanında eğitim vermeyi amaçlayan ve onlara mesleki alanda eğitim alma fırsatı sunan bir programdır.

PROGRAMIN ÖĞRENCİYE KAZANDIRDIKLARI

Bu derste öğrencilerin,

• Kişisel ilerleme hedefine ulaşmak için gereken becerileri ve davranışları keşfetme,
  • Amaçlanan ilerleme hedefine ulaşmak için bir ilerleme planı üretme,
  • Öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya dönüştürebilme,
  • Bir performansa başarılı bir şekilde hazırlanmak için gereken becerileri öğrenme,
  • Bir sanatçı olarak vücudunuzu nasıl hazırlayacağınız konusunda atölye çalışmalarına katılır ve farklı fiziksel ve zihinsel hazırlık rutinlerinde yer alma,
  • Düşüncelerini ve fikirlerini sahne sanatları aracılığıyla aktarırken kendini ifade etme, sorumluluk alma ve etkili iletişim kurma becerilerini geliştirme,
  • İngilizce dil becerilerini geliştirme konularında bilgi ve beceri edinmeleri sağlanacaktır.

BTEC Sahne Sanatları Programı Okulumuzda;

• 2022-2023 öğretim yılında,
  • Seçmeli BTEC Sahne Sanatları dersi kapsamında ve haftada 2 ders saati, seçmeli ders saatlerinde (7. sınıf öğrencileri seçebilir.)
  • BTEC Sahne Sanatları dersini seçen öğrenciler Eylül ayında yapılan seçmelere katılır. Bu seçmeler sonucunda başvuran öğrenciler arasında seçilen öğrencilerin ders kayıtları yapılır.
  • Programın sunduğu zorunlu ve seçmeli üniteler incelenerek aşağıda yer alan  üniteler belirlenmiş ve program kapsamında uygulanması planlanmıştır.
  • Kişisel Gelişim Planı Geliştirme (1. Dönem)
    • Öğrenciler, öğrenmelerindeki bir sonraki aşamaya geçmek için gereken beceri ve davranışları belirler ve geliştirir,
    • İlerleme fırsatlarını belirler ve oraya ulaşmalarını sağlayacak bir plan oluşturur.
  • Sahne Sanatları İçin Kişisel Hazırlık (2. Dönem)
    • Öğrenciler, belirli bir seviyeye kadar olan süreçte fiziksel ve teknik olarak hazırlanma becerilerini geliştirir,
    • İletişim ve bilgiyi kullanma becerilerini geliştirir,
    • Performansa hazırlanmanın yollarını planlar,
    • Bir ısınma rutini geliştirir.

BTEC SAHNE SANATLARI ÖĞRENCİLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI

• Ödevlerin gereken ciddiyet ve sorumlulukla zamanında yapma,
  • Düzenli ve günü gününe çalışma,
  • Devamsızlık yapmama,
  • İletişim kanallarının takip edilmesi (Okul e-mail adresi, WhatsApp, Microsoft Teams, Zoom)
  • Öğretmenleri ve arkadaşları ile işbirliği içinde çalışma,
  • Ek çalışmalara katılma görev ve sorumlulukları arasında yer alır.