Haberler

Lise Mezunlarımızı Geleceğe Uğurladık

IMG 2000anaresim 

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında Lise Kısmımızdan mezun olan öğrencilerimiz, 22 Haziran 2023 tarihinde stadyumumuzda düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

12. sınıf öğrencilerimizin diploma aldıkları tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Lise Müdürümüz Tamer Atacan konuşmasında mezunlarımıza seslenerek “Sevgili 2023 mezunları, Okulumuzun ve bu yıl 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk diyor ki “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır, ben asla umudumu kaybetmedim.” Lütfen unutmayın! Sizler tüm umutsuzluklar içerisinde size bağımsız ve çağdaş bir vatan bırakmayı başaran Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu TED Ankara Koleji’nin öğrencilerisiniz! 

Bizler onun kurduğu bu okulun birer ferdi olarak Atatürk’ü anan değil “Anlayan” olmak zorundayız. Ülkemizin her bir ferdini sarıp sarmalayarak, onlara yol göstermek ve kutuplaşmaya fırsat vermemek zorundayız. Elbette ki farklılıklarımız olacak, inandığımız değerler ve kırmızı çizgilerimiz olacak. Ama tüm bunlar; içerisinde yaşadığımız topluma yabancılaşmayı getirmemeli. Dallarımız farklı yönlere gitse de köklerimiz aynı ağaca bağlı ve unutmayın hiçbir rüzgar güçlü kökleri olan bir ağacı yıkamaz! O köklerin temelinde kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün değişmez ilkeleri en güçlü haliyle duruyor ve sizlerin sayesinde durmaya devam edecek. Yolunuz aydınlık, zihniniz açık, vicdanınız hür olsun!” dedi.

Törende okul 1.si Beren Özkök, Okul 2.si Elif Azra Özay  ve Okul 3.sü Deniz Aslan’a Türk Eğitim Derneği adına Genel Başkan Yardımcısı Sami Türkoğlu, TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bağdatlı, TED Ankara Koleji Mezunları Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Akdaş ödüllerini sundu. Necdet Akdaş, tüm mezunlar adına Okul Müdürümüz Tamer Atacan’ın şahsında tüm öğretmenlerimize teşekkür çiçeği sundu. Okul Aile Birliği Ödüllerini ise Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Ayça İpek verdi.

Okul 4.-10.suna ödül ve diplomalarını TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Önder Aytekin, TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Genel Saymanı Şeref Topkaya ve TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büge, Genel Müdürümüz Bilge Baki ve Genel Müdür Yardımcımız Ayşe Nalan Kaskan takdim ettiler. 

TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Mağdenli, Yılın Sporcusu Ödülü’nü Damla Demirkol’a takdim etti.

Ödüllerin verilmesinin ardından Okul 1.si Beren Özkök ve Okul 2.si Elif Azra Özay mezuniyete ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getiren konuşmalarını yaptılar. Okul birincimiz yaş kütüğüne isim plaketini alkışlar eşliğinde çaktı.Sıra diplomaların verilmesine geldi. Şube sırasına göre isimleri okunarak çağrılan öğrencilerimiz diplomalarını Okul Müdürlerimiz Yılmaz Bal, Azize Açıkalın, Zeynep Melis Araç, Lise Müdür Başyardımcımız Çiçek Ünal, idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin ellerinden aldılar. 

Mezun olmanın sevinci ve okuldan ayrılmanın hüznünün bir arada yaşandığı törende, Okul 1.si Beren Özkök, 11. Sınıflar 1.si İrem Alemdar’a okulumuzun ilkelerini temsil eden flamayı teslim etti.

Törenin sonunda verilen komutla mezuniyet sembolü olan püskül değiştiren mezunlarımız, Kolej Marşı eşliğinde keplerini havaya attılar.

Son DüzenlenmePerşembe, 22 Haziran 2023 22:25