Haberler

2023 Mezunlarımız Atamızın Huzurunda

IMG 0350 1

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 2023 mezunları, Lise Müdürümüz Tamer Atacan, idareci ve öğretmenlerimizle birlikte 23 Haziran 2023 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan minnet ve şükran duygularımızın ifadesi olarak Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

Lise Müdürümüzün mozoleye çelenk bırakmasının ardından, Atamızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulundular. Daha sonra öğrenci temsilcilerimizle birlikte Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Lise Müdürümüz, burada Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

Aziz Ata’m;

Sizin yaktığınız meşalenin 92 yıllık birikimiyle hiç sönmeden elden ele bu günlere kadar gururla ve umutla geldik. 

Yüreği vatan sevgisiyle dolu bu genç meşaleler yarın yine ülkelerinin aydınlık yarınlarının mimarı olmak için gururla mücadele etmeye ve sizin açtığınız çağdaş uygarlık yolunda ilerlemeye devam edecekler. Sizin de belirttiğiniz gibi “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır, ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim” ilkesinden hareketle, bu gençler hangi zorluklarla karşılaşırlarsa karşılaşsınlar umutla ve azimle ülkeleri için çalışmaya, üretmeye devam edecekler. 

Onları yetiştiren öğretmenleri olarak bizler,  öğrencilerini her zaman sizin ilkeleriniz doğrultusunda yetiştirmeye gayret ediyoruz ve  etmeye de devam edeceğiz. Sizden devraldığımız bu meşale gururla ve umutla bizden sonraki nesillere aynı duyguyla aktarılmaya devam edecek. 

Emanetiniz olan Cumhuriyetimizin 100. yılında,  neredeyse Cumhuriyetimizle yaşıt olan bir başka emanetinizin, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nin 2023 yılı  mezunlarıyla birlikte size söz veriyoruz. Umudumuzu, cesaretimizi kaybetmeden, bu ülkenin en ücra noktalarını aydınlatmaya ve  sizin yaktığınız kıvılcımı söndürmeden çalışmaya devam edeceğiz. 

Ruhunuz şad olsun. 

Tamer ATACAN
TED Ankara Koleji Vakfı 
Özel Lisesi Müdürü

 

Son DüzenlenmePerşembe, 22 Haziran 2023 13:16