Haberler

Öğrencilerimiz Rahmi Koç Müzesi'ni Gezdiler

original A6452746 8E86 4845 A8D8 341222B1E088

“Bir vatanın sahibi olmanın yolu, o topraklarda yaşamış tarihi olayları bilmek, doğmuş uygarlıkları tanımak ve onlara sahip olmaktan geçer.”  Mustafa Kemal ATATÜRK

Müzeler, bir ulusun kimliğini taşımasının yanı sıra geçmiş uygarlıkların, duygularının, düşüncelerinin, inançlarının ve yaşam biçimlerinin gelecek yaşamlara taşındığı anlam yüklü mekânlardır. Geleceğimizi daha sağlam temellere kurmak adına geçmişimizi bilmek, yarınları geçmişimiz üzerinde inşa etmek gerekir. Böyle bir yapılanmayı kurmak da ancak tarihi yaşatan ve unutturmamaya çalışan müzelerle sağlanabilir. Müzeler tarihin laboratuvarı ya da tarihin bir kütüphanesi gibidir.

30 Nisan Salı günü, Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından Hazırlık A sınıfı ile birlikte, Rahmi Koç Müzesi’ni tanımaya yönelik bir gezi düzenlendi. Öğrencilerin müze içinde daha etkin bireyler olmaları gerektiği düşünülerek müzelerin var olma amacını daha iyi kavrayabilmeleri adına, bu objelerin tarihi süreçlerini anlamaya ve öğrenmeye yönelik ayrıca bir atölye çalışması da yapıldı.

Öğrenciler, müze tanıtım gezisinin ve atölye çalışmalarının ardından, bir müze nasıl gezilmeli ve müzelerdeki objelere nasıl bakılması gerektiği ile ilgili tutum ve davranışlar kazanarak müzelere farklı bir anlam yükleyebilmeyi öğrenebilmişlerdir. Geçmişimizdeki tarihi ve kültürel dokuları fark edip onları anlamaya ve yorumlamaya çalışmaları da bir ayrı kazanımları oldu. Atölye çalışmaları ile de ortaklaşa çalışmayı ve üretmeyi yeniden öğrenip sosyal yaşam içinde; bilinçli, farkındalığı yüksek bireyler olmak adına, kültürel birikimlerini daha da zenginleştirdiler.

Son DüzenlenmeSalı, 07 Mayıs 2024 07:53