CAS Nedir?

IB Diploması Programı kapsamında CAS öğrencilerin yapması gereken ders dışı etkinlikler bütünüdür. CAS; C-Creativity (Yaratıcılık), A-Action (Hareket) ve S-Service (Toplum Hizmeti) kelimelerinin ilk harflerinden oluşan bir kısaltmadır.

Creativity (Yaratıcılık)
Öğrencinin yaratıcılığını kullanabileceği her türlü sanatsal vb. aktiviteyi kapsar.
Örnekler: Okul Müzik Grubu,tiyatro klübü ,dans grubu, resim, müzik aleti çalmak, pandomim, bir performans için koreografi yapmak, okul gazetesi, takı tasarımı,örgü, film çekmek, heykel, web tasarım vs.

Action (Hareket)
Öğrencinin katıldığı bedensel faaliyetler bütünüdür.
Örnekler: Trekking gezisi ,okul spor takımı, dans grubu, scuba diving,bisiklet yarışı,buzpateni,buz-hokeyi, bale, step,izcilik vs.

Service (Toplum Hizmeti)
Maddi karşılığı olmayan gönüllü faaliyetler bütünüdür.
Örnekler: Köy projesi,çevre temizliği ,Hijyen projesi, Dance 4 Life, MUN, Münazara klübü,Atatürkçü Düşünce Topluluğu( ADT),Silahsızlanma Projesi,sigara ve uyuşturucunun zararları hakkında bilinçlendirme projesi,Görme engelliler için Kitap Okuma projesi,CAS Koordinatörünün onayladığı ulusal ve uluslararası projeler vs.

Öğrenci bunlardan en az iki bölümü birleştirerek kendi başlattığı en az bir tane "integrated" proje'de yer almalıdır.