CAS Öğrenme Kazanımları Nedir?

Öğrencinin elde etmesi beklenen CAS kazanımları 7 tanedir. Öğrencinin yaptığı aktiviteler ve proje sonucunda CAS kazanımlarının her birini en az bir kere kazanmış olması gerekmektedir. Öğrenci elde ettiği kazanımları “Reflection Form” üzerinde belirterek pdf formatında öğrencilere tanımlanmış e-posta adresleriyle kayıt oldukları Teams uygulamasında kendilerine ait sınıfın sayfasına yüklenmelidir.

7 CAS öğrenim kazanımları:

• Awareness (Farkındalık): Bilgi ve becerilerinin farkına varır.
  • Challenge and New Skills (Zorluk ve Yeni Beceri): Karşılaştığı zorlukların üstesinden gelir ve yeni beceriler geliştirir.
  • Initiative (İnsiyatif Alma): Sorunların çözümünde insiyatif alır, bir proje başlatır, planlama yapar.
  • Collaboration (İş Birliği): Başkalarıyla iş birliği içinde çalışır.
  • Commitment (Kararlılık): Aktivitelere düzenli katılarak, projesini en az 1 ay sürecek şekilde tamamlayarak bağlılık ve kararlılık gösterir.
  • Global Value (Evrensel Değer): Küresel sorunlarla ilgilenir.
  • Ethics (Etik): Karşılaştığı sorunları, eylemlerini ve kararlarını etik açıdan değerlendirir.