CAS

CAS Nedir?

CAS, IB Diploması Programı kapsamında öğrencilerin yapması gereken ders dışı etkinlikler bütünüdür. CAS; C-Creativity (Yaratıcılık), A-Action (Hareket) ve S-Service (Toplum Hizmeti) kelimelerinin ilk harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Öğrencilerin bu alanları içeren CAS etkinlikleri ve en az bir CAS projesi yapması gerekmektedir.

Creativity (Yaratıcılık)

Öğrencinin yaratıcılığını kullanabileceği her türlü sanatsal vb. aktiviteyi kapsar.
Örnekler: Okul Müzik Grubu,tiyatro klübü ,dans grubu, resim, müzik aleti çalmak, pandomim, bir performans için koreografi yapmak, okul gazetesi, takı tasarımı,örgü, film çekmek, heykel, web tasarım vb.

Action (Hareket) Öğrencinin katıldığı bedensel faaliyetler bütünüdür.
Örnekler: Trekking, okul spor takımı, dans grubu, scuba diving, bisiklet yarışı, buz pateni, buz-hokeyi, bale, step, izcilik vb.

Service (Toplum Hizmeti) Maddi karşılığı olmayan gönüllü faaliyetler bütünüdür.Örnekler: Köy okullarında eğitsel aktiviteler ve malzeme desteği gibi etkinlikler, çevre temizliği, sigara ve uyuşturucunun zararları gibi bilinçlendirme etkinlikleri, görme engelliler için kitap okuma , CAS Koordinatörünün onayladığı ulusal ve uluslararası projeler vb.