BTEC LEVEL 1 AWARD IN PERFORMING ARTS

sahne

BTEC LEVEL 1 AWARD IN PERFORMING ARTS
(1. SEVİYE SAHNE SANATLARI BAŞARI BELGESİ PROGRAMI)

Program, öğrencilere sahne sanatları alanında eğitim vermeyi amaçlayan ve onlara mesleki alanda eğitim alma fırsatı sunan bir programdır.

Sahne Sanatları, öğrencilerin sadece yaratıcılık ile ilgili tutkularını geliştirmelerini değil aynı zamanda iletişim, liderlik, öz yönetim gibi becerilerini geliştirmelerini sağlamakta, onları sosyal ve akademik yaşamlarında başarılı kılmaktadır.

Kendini sanat yolu ile ifade etmeyi tercih eden öğrencilerimizin severek gerçekleştirdikleri, zaman ayırdıkları uğraşılarını uluslararası geçerliliği olan belgelerle taçlandırmalarını istedik ve «BTEC Sahne Sanatları» programının uygulanmasına karar verdik.

Sahne Sanatları dersi, öğrencilerin;

• Kendi kendilerine yetebilmelerini ve sorumluluk alabilmelerini,
  • İletişim becerilerini güçlendirmelerini,
  • Gelecekteki kariyerleri «Sahne Sanatları» olmasa da sahne sanatları kültürünü yaşamlarının bir parçası edinmelerini,
  • Bilinçli sanatseverler olarak yetişmelerini sağlamaktadır.
  • Öğrenciler ilgi alanlarına giren ve severek gerçekleştirdikleri bir alanda uluslararası yeterliliğe sahip olabilmektedir.

Program, 16 seçmeli üniteden oluşmaktadır.;
Öğrenciler, program kapsamında 2 seçmeli üniteyi yerine getirmekle yükümlüdürler.

Sahne Sanatları dersi 2020-2021 öğretim yılında okulumuzda ;

• Seçmeli Dersler ve Kulüp dersleri kapsamında,
  • Haftada 2-3 ders saati olmak üzere bir yıl süreyle uygulanması planlanmıştır.
  • Bir yıl süreyle tamamlanması gereken toplam kredi sayısı 8’dir.
  • Programın sunduğu 16 seçmeli ünite incelenerek aşağıda yer alan 2 seçmeli ünite seçilmiş ve uygulanması planlanmıştır.

BTEC ANASAYFA01