Okulumuzda BTEC

Merkezi İngiltere olan BTEC programları TED Ankara Koleji Vakfı Özel Okulları’nda Pearson ile imzalanan protokol çerçevesinde MEB mevzuatına göre okulumuzda haftalık ders çizelgesinde yer alan seçmeli dersler kapsamında uygulanmaktadır.

Okulumuzda 2021-2022 öğretim yılında uygulanması planlanan  BTEC derslerine ulaşmak için aşağıda yer alan  görsellere tıklayabilirsiniz.

BTEC (Lise)
Sanat ve Tasarım
(Art&Design)
Bilişim Teknolojileri
(Information Technology)
Girişimcilik Becerileri
(Enterprise Skills)
Mühendislik
(Engineering)
Spor
(Sport)

BTEC Mühendislik ve BTEC Spor Programları ders saatleri dışında uygulanmakta olup her yıl duyuru ve kayıtları eğitim öğretim yılı başladığında Eylül ayında yapılmaktadır.
BTEC Sanat Tasarım, BTEC Bilişim Teknolojileri ve BTEC Girişimcilik Becerileri Programları ise Seçmeli dersler kapsamında ders saatleri içerisinde uygulanmakta olup isteyen öğrencilerimizin ders tercihleri ile beraber yıl içerisinde seçmesi gerekmektedir.

*Görseller, https://qualifications.pearson.com/en/about-us/qualification-brands/btec.html uzantılı web sitesinden edinilmiştir.

BTEC (Ortaokul)
btec social media btec social media btec social media btec social media
(Social Media)
Bilişim Teknolojileri
(Information Technology)
Uygulamalı Fen Bilimleri
(Applied Science)
Sahne Sanatları
(Performing Arts)

!  Programa kayıt olup programa devam etmek istemeyen öğrenciler, programdan ayrılabilirler. Edexcel online sistemine öğrencilerin kayıt edildiği tarihin (enrolment date) ardından 90 gün içerisinde öğrencilere, program kayıt ücretleri geri ödenmektedir. BTEC Sanat Tasarım, Girişimcilik Becerileri ve Bilişim Teknolojileri Programları seçmeli dersler kapsamında verilmesi nedeniyle öğrenci uluslararası kayıtlı olduğu BTEC programından ayrılmak isterse belirtilen gün kapsamında ücret iadesi yapılır fakat bulunduğu sınıftan ayrılamaz ve dersin MEB yönetmeliği gereği Uygulama ve Performans çalışmalarını yerine getirmekle yükümlüdür.

Programdan ayrılması öğrencinin uluslararası sistemden kaydının silinmesi anlamına gelmektedir.