Uluslararası GCSE Fizik

Uluslararası GCSE Fizik (9203)

Fizik, bilginin yanı sıra pratik ve araştırma becerilerini içeren, sorgulamaya dayalı bir disiplindir. Bu disiplin, bilimsel bilgiyi, bilimin uygulanmasını ve bilimsel süreci vurgular. Bu ders kapsamında öğrencilerin bir bilim insanı olarak çalışmanın üç boyutu olan ders içeriği, bilimsel uygulamalar ve bir disiplin olarak bilimin gelişimi başlıklarında kazanımlar edinmesi hedeflenir.

Öğrencilerin, Uluslararası Fizik GCSE içeriği ile;

• Fizik bilgilerini ve anlayışını geliştirmeleri,
  • Bilimsel süreci anlamaları,
  • Hipotezler, kanıtlar, teoriler ve açıklamalar arasındaki ilişkileri anlamaları,
  • Gözlem, pratik, modelleme, sorgulama ve problem çözme becerilerini ve laboratuvar, alan ve diğer öğrenme ortamlarındaki anlayışlarını geliştirmeleri ve uygulamaları,
  • Metodolojinin eleştirel analizi yoluyla bilime dayalı iddialarını, kanıt ve sonuçlarını hem nitelik hem nicelik bazında değerlendirmeleri,
  • Farklı formlardaki bilgileri açık ve mantıklı bir şekilde raporlama ve sunma becerilerini geliştirmeleri,
  • İletişim, matematik ve teknolojiyi bilimsel bağlamlarda kullanma becerilerini geliştirmeleri hedeflenir.

Uluslararası GCSE FizikDersi İçeriği

Konu içeriği, öğrencilerin bilmesi, anlaması ve uygulanması gereken ifadeleri listeleyen bir dizi konu alanı olarak sunulmuştur.

1. Kuvvetler ve Etkileri

6.5. Elektrik Enerjisinin Aktarılması

7. Nükleer Fizik

7.1. Atomik Yapı

7.2. Çekirdekten Radyasyonu İyonize Etmek (Radyasyonu Çekridekten İyonize Etmek)

7.3. Nükleer Fizyon

7.4. Nükleer Füzyon

8. Uzay Fiziği

8.1. Bir Yıldızın Yaşam Döngüsü

8.2. Güneş Sistemi Ve Orbital Hareket

8.3. Kızıl Kayma Ve Genişleyen Evren

Ders hakkında ayrıntılı bilgiler, sınav kapsamı ve örnek sınav soruları için aşağıda yer alan linkten yararlanabilirsiniz.