Revirlere Başvuruda Uyulacak Kurallar

Pandemi  tedbirleri gereği okul revirlerinde hasta öğrenci ve personel kabulüne ilişkin uygulanacak kurallar ektedir.

Hasta öğrenci kabulü ile ilgili;

• Revirlere okulda ortaya çıkmış akut hastalık belirtileri ateş bulgusu olan, acil tanıma giren vakalar dışında öğrenci kabul edilmeyecektir.
  • Revirlere fiziki mesafe kuralı gözetilerek 3’den fazla öğrenci alınmayacaktır. (Lise 5 öğrenci)
  • Katlardan öğrenci yönlendirilmeden önce revirler aranarak mevcut hasta sayısı ve uygunluk hakkında bilgi alınacaktır.
  • Soğuk algınlığı, grip belirtisi olan öğrencilerin velisi aranarak okuldan gönderilecektir.
  • Okulda ateşi saptanan öğrenciler derhal izolasyon odalarına alınarak sağlık personeli ( ana okulunda ilgili sınıf öğretmeni ) gözetiminde tutulacaktır. Velisi aranarak en kısa sürede bir sağlık merkezine ulaşımı sağlanacaktır.
  • Bir öğrenci veya çalışanda test pozitif çıktığı takdirde süreç İlçe Sağlık Müdürlüğü direktifleri doğrultusunda yönetilecektir.

Hasta Personel kabulü ile ilgili ;

• Revirlere mutlaka randevü ile ve tam saatinde gelinmeye çalışılmalıdır. (hasta aralarında havlandırma ve dezenfeksiyon gibi işlemler yapılacaktır.)
  • Gelmeden önce mümkünse eller yıkanmalı, değilse revir girişinde dezenfektan kullanılmalıdır,
  • Revirlere cep telefonu ve özel eşyalar ile gelinmemelidir (dışarı virus taşıma riskine karşı)
  • Beklemeyi gerektiren bir durum olursa fiziksel mesafe mutlaka korunmalıdır.
  • Hekimler tarafından sorulacak sorular net ve eksiksiz cevaplanmalıdır.