Haberler

Robotik Takımımız FIRST Robotics Competition İstanbul Regional’da Şampiyon Oldu

İstanbul Volkswagen Arena’da gerçekleştirilen FIRST Robotics Competition İstanbul Bölgesel Yarışları finalinde yarışan tek Türk takımı olan TED Robotics, performans yarışları sonucunda yarışmayı birinci sırada tamamlayarak “Winner” ödülünü kazandı.

Türkiye'de bu yıl altıncısı yapılan FIRST Robotics Competition'un birinci bölgesel etkinliği "İstanbul Regional" Mart ayının ilk haftasında İstanbul Volkswagen Arena'da tamamlandı. Ülkemizde dört ayrı bölgesel yarışma olarak Volkswagen Arena’da düzenlenen etkinlikler, Türkiye ve dünya genelinden lise öğrencilerini bir araya getirerek, robotik ve mühendislik alanlarında yeteneklerini sergileme fırsatı sunuyor.

Birbirinden çekişmeli yarışlara sahne olan FIRST Robotics Competition'un ikinci kısmında 7 farklı ülkeden 51 takım yarıştı. TED Ankara Koleji adına yarışmaya katılan TED Robotics Takımı, tasarladıkları endüstriyel robot ile saha içinde verilen görevleri gerçekleştirdi. Finalde, TED Robotics grubun yaptığı robot, ilk etapta kendisi hareket ederken, sonrasında kontrol edilerek halkaları istenilen platforma atabildi. Robotun attığı halkalara ve takımın çalışmasına göre de derecelendirme yapıldı.

Finalde yarışan tek Türk takımı olan TED Robotics, performans yarışları sonucunda yarışmayı birinci sırada tamamlayarak “Winner” ödülünü almaya hak kazandı.

TED Robotics Kurucu Takım Kaptanı Can Afaracı, bakın takımın başarısı hakkında şunları söyledi: “Amerika merkezli dünyanın en prestijli robotik yarışması FRC'de, önümüzdeki yıl 10 bin takımı aşacak bu toplulukta, Amerika'dan sonra en çok takımı bünyesinde barındıran 1. ülke olmamız hem gurur hem de umut verici bir durum. Bu özel topluluğun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Kazandığımız bu ödül, sistematik ve sürdürülebilir gelişme planımızın yalnızca küçük bir meyvesi. Bu yıl aramıza katılan arkadaşlarımızın, çok daha büyük ve etkili işler yapacağına eminim.”

Takımımızda yer alan tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Son DüzenlenmePazartesi, 15 Nisan 2024 10:11