Haberler

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

IMG 4669

IMG 2877 kopya1

Ata’mızın emaneti olan Cumhuriyetimizin 100. yılını, 29 Ekim sabahı Okulumuzun stadyumunda gerçekleştirdiğimiz görkemli bir törenle kutladık.

Gösteri gruplarının geçidi, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan törende TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Bülent Bağdatlı konuşma yaptı.

Vakıf Başkanımız konuşmasında,

“Sevgili Öğrenciler, Değerli Veliler, Saygıdeğer Konuklar,

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları olarak, bugün Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde, hepimiz için çok anlamlı bir günde bir aradayız. Bu özel günde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu büyük gün vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Özgürlük, adalet, eşitlik, barış gibi en yaşamsal değerlerimizin kaynağı olan Cumhuriyet; Atatürk ilke ve devrimleriyle birlikte bir varoluş mücadelesi, eşine az rastlanır bir örnek, dinamik bir aydınlanma projesidir. Onun sanata, spora, eğitime, bilime dair sözleri ve kararlarını yılmadan, usanmadan yeniden hatırlamalı; o yıllarda Atatürk’ün en zor savaşının cehaletle olduğunu unutmamalıyız. Ve yine unutmamalıyız ki Cumhuriyet ile gelen bu kazanımlarımız, bugün de cehaletle savaşırken en güçlü dayanaklarımızdır.  

92 yıllık bir Cumhuriyet kurumu olan Okulumuzda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, tarihimizi unutmadan, geleceğe dair vizyonumuzu şekillendirmek için hepimiz üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle çalışmaktayız. Gençlerimizi sadece akademik olarak değil; aynı zamanda vatansever, dürüst, ülke ve dünya meselelerine duyarlı, bilimin, aklın yolunda, teknolojiye yön veren sorumlu bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmekteyiz.

Sevgili Gençler,

Sizlere güveniyoruz. Cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine yaraşır gençler olarak demokratik ve çağdaş Türkiye'nin teminatı sizlersiniz.

Dünyanın birçok bölgesinde devam eden savaşlar gölgesinde, Atatürk'ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh.’ ilkesini özellikle bugün hatırlamak önemlidir. Bu ilke, yurtta ve dünyada barışın, anlayışın ve hoşgörünün ne kadar değerli olduğunu hepimize hatırlatır. Ülkemizin 100. yılında, barış ve hoşgörü mesajını hepimiz daha gür bir sesle dünyaya duyurmaya çalışmalıyız.

Sevgili Öğrenciler,

Cumhuriyeti kuran ve siz gençlere emanet eden Atatürk’ün, yolunuza ışık olacak şu sözünü unutmayınız:

‘CUMHURİYETİ YÜKSELTECEK VE YAŞATACAK OLAN SİZLERSİNİZ.’

Siz geleceksiniz! Gelecek sizsiniz!

CUMHURİYET, 2. YÜZYILINDA SİZLERE EMANET!

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!” dedi.

Vakıf Başkanımızdan sonra kürsüye gelen Genel Müdürümüz Sayın Bilge Baki konuşmasında,

“Sevgili Kolejliler, Günümüz Gençleri, Geleceğimiz,

Değerli Öğretmenlerimiz, Geleceğin Mimarları,

Saygıdeğer Velilerimiz ve Misafirlerimiz,

Bugün okulumuzda ulusumuz tarihinin en önemli kilometre taşı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını kutlamak için bir araya gelmiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum.

Bu tarihî günde TED Ankara Kolejinin bir öğrencisi, mezunu, velisi, yöneticisi olarak sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyor; bu tarihî günde burada olmanızdan dolayı teşekkür ediyor ve hoş geldiniz, diyorum. 

Çok zor şartlarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti demokrasi, eşitlik ve özgürlük ilkeleri üzerine inşa edildi ve bu ilkelere bağlı Atatürk’ün fikri hür, vicdanı hür gençliğine emanet edildi.

Nice çalışkan, vatansever Atatürk gençliği bu okulun kapısından çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’ne meşale oldular ve olmaya devam edecekler. Bugün burada olan, gönlü ile burada olan herkes, ülkemiz için birer meşaledir. Her meşale eskimiş fikirlere ve milletimizi geriye götürmek isteyenlere karşı çare, çağdaş zihniyetle yetişecek Türk gençliğinin de yol göstericisidir.

Bugün hep birlikte Okulumuzun ve büyük milletimizin temsil ettiği yenilikçi, hoşgörü ve birlik ruhunu devam ettirme sözü verelim ve birlikte gelecek 100 yılın, geçmiş 100 yıldan daha parlak, daha umut vaat eden bir şekilde olmasını sağlayalım.

Katettiğimiz yollara, içinde bulunduğumuz duruma ve gelecek ile ilgili ümitlerime dair duygularımı ve düşüncelerimi en güzel Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ifade ediyor:

‘Ey yükselen yeni nesil!

İstikbal sizsiniz.

Cumhuriyeti biz kurduk, onu hangi şartlar altında olursa olsun sürdürecek olan sizsiniz.

Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizleriniz.

Siz, almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir özgürlüğünün en değerli simgesi olacaksınız.’

O kadar gururluyum ki TED Ankara Koleji Atatürk’ün ileri düzeydeki eğitim ve kültür vizyonu seviyesine ulaşmış bir okuldur. Ve eminim ki yetiştirdiği ve yetiştireceği nice meşaleleriyle gelecek 100 yılda bu seviyeyi daha da ileriye taşıyacaktır.

Çağdaş Türkiye’nin yeni yüzyılı kutlu ve mutlu olsun.

Saygı ve sevgilerimle.” dedi.

K12 bütünlüğünde gerçekleştirdiğimiz törenimizde öğretmenlerimiz adına günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Anaokulu öğretmenlerimizden Ayzin Güngör, öğrencilerimiz adına konuşmayı ise 12. sınıf öğrencilerimizden Alperen Konukbay yaptı. Beğeniyle izlenen törenimiz İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerimizin “Cumhuriyet Yolunda: Esaret-Uyanış-Özgürlük” gösterisi, Anaokulu öğrencilerimizin gösterisi, “Cumhuriyet Valsi” gösterisi, TED Halk Dansları Topluluğumuzun gösterisi, koro ve orkestramızdan marşlar ile devam etti.

Final tablosunda, tüm gösteri grupları sahada yerlerini aldığında hep birlikte sözleri emekli Müzik Öğretmenimiz Güner Koçak’a, bestesi TED Senfoni Orkestrası Müzik Direktörü ve Şefi Ahmet Ünlü’ye ait olan 100. Yıl Cumhuriyet Marşı’nı ve Kolej Marşımızı coşkuyla söyledik.

Töreni sunan Lise öğrencilerimiz Kerem Köleli ve Derin Şentürk,

“Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek; benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA, CUMHURİYET RUHUYLA DAİMA!..

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.” sözleriyle bu muhteşem final tablosunu tamamladılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

Son DüzenlenmeSalı, 31 Ekim 2023 14:30