Lise Öğrencilerimiz Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni (I. Meclis) ve Cumhuriyet Müzesini (II. Meclis) ziyaret ettiler.

“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

Mustafa Kemal ATATÜRK

WhatsApp Image 2023 10 12 at 10.39.13 1.jpeg

Ankara’nın Başkent Oluşunun 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, okulumuz 11/Ş ve 11/U sınıfı öğrencileri, Tarih öğretmenleri Rabia Göymen ve Muazzez İlhan rehberliğinde, 12 Ekim Perşembe günü Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni (I. Meclis) ve Cumhuriyet Müzesini (II. Meclis) ziyaret ettiler. Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlatan ve Cumhuriyete giden yolda köklü adımlar atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi’ni gezen öğrencilerimiz, birinci elden tarihi kaynakları yakından inceleme fırsatı elde ederek, aynı zamanda UB 20.yüzyıl Türkiye dersi projeleri için kaynak tarama çalışması yaptılar.

Son DüzenlenmePerşembe, 12 Ekim 2023 14:54