Kızılcahamam Jeopark Gezisi

WhatsApp Image 2023 10 09 at 08.44.20 2

Coğrafya Zümre Başkanımız Caner Dinçer, müdür yardımcılarımızdan Sidar Çakan ve Matematik öğretmenlerimizden Demet Aksoy’un rehberliğinde, okulumuz 10. sınıf öğrencilerinden 42 kişilik öğrenci grubu ile 07 Ekim 2023 tarihinde Kızılcahamam Jeopark Alanına okul gezisi gerçekleştirilmiştir.

Kızılcahamam merkezi yakınlarında bulunan, enderlikleri ve taşıdıkları bilgiler açısından üstünlükleri olan “Jeolojik Anıt” niteliği taşıyan; Güvem Bazalt Sütunları, Soğuksu Milli Parkı İçerisindeki Fosil Ağaçlar, Abacı Peribacalarının yanı sıra Mahkemeağacin Köyü yeraltı şehri ile Belediye Müzesi incelenmiştir.

Güvem Kasabası yakınlarındaki fosil yataklarında inceleme yapılarak, öğrencilerin kendi bulukları fosiller ile Anadolu’nun 20 milyon yıl öncesine dayanan oluşum sürecine şahitlik etmeleri sağlanmıştır. Yapılan arazi çalışması ile öğrencilerimiz, gözlem yapmanın, grup olarak hareket etmenin, sosyalleşmenin, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini gösterdiler.