Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu gerçekleştirildi.

05b462e2 9cef 46a3 a44e 14d369f7ee39

Ulusal düzeyde ve dört dilde yapılması planlanan Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu, yaşadığımız ulusal afet nedeniyle gerçekleştirilememiş, Lise Kısmı Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi öğretmenlerinin danışmanlığında hazırlanan çalışmalar 5 Haziran 2023 Pazartesi günü, öğrencilerimiz tarafından sunulmuştur. “İnsan ve Doğa” teması odağında hazırlanan sunumlarda öykü, roman, şiir türünden metinler, eleştirel ve ayrıntılı bir biçimde incelenmiş, yaratıcı drama çalışması yapılmıştır. Etkinlikte, dokuz farklı grubun çalışmalarıyla Yaban, Hiçkuşu, Dönüşüm, 6.27 Treni, Âşık Veysel Şiirleri, Sait Faik Abasıyanık Öyküleri, İhtiyar Balıkçı, Köroğlu’nun Meydana Çıkışı, Metin Altıok’tan Deniz Feneri, Palto, Döner Kapı farklı nitelikteki etkinliklerle değerlendirilmiştir. Âşık Veysel yılı olması nedeniyle şairin anısına düzenlenen etkinlik tüm gün, yüze yakın öğrenciyle gerçekleşmiştir. Yaparak yaşayarak ve sosyal öğrenmenin önemini bir kez daha gösteren etkinlik, öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlenmiştir.