Haberler

Ortaokul Öğrencilerimiz Çanakkale 1915 Ruhunu Yakından Tanımak İçin Çanakkale'deydi.

IMG 20230505 110452

Ortaokul Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında 8.Sınıflardan 42 öğrencimizin katılımı ile 4-6 Mayıs 2023 tarihleri arasında Çanakkale’ye bir gezi düzenlendi. Geziye Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Ebru Eser, zümre öğretmenlerimiz Arif Ülger, Tahsin Okhan Kiper ve Müdür Yardımcımız Belgin Oluklu rehberlik etti.

“Çanakkale-Mustafa Kemal Yolu” temalı gezi kapsamında öğrencilerimiz; Çimenlik Kalesi Deniz Müzesi, Aynalı Çarşı, Çanakkale Kordonda bulunan Truva Atı, Bigalı Kalesi Müzesi, Arıburnu Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Kemalyeri, Alçıtepe, 1915 Hilal-i Ahmer Sargı Yeri Açık Hava Müzesi, Çanakkale Şehitler Abidesi, Rumeli Mecidiye Tabyası ve Eceabat bölgelerini ziyaret ettiler. 

Gezide öğrencilerimize rehberlik yapan Çanakkale Savaşları Enstitüsü Müdürü Sn. Gökşen Özen, öğrencilerimize gezilen tüm bölge ve müzeler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Çanakkale Savaşları ile ilgili farkındalığı artırmak ve Çanakkale şehitlerimizi anmak amacı ile düzenlenen geziye katılan öğrencilerimiz “Çanakkale 1915 Ruhunu” daha yakından tanıma ve anlama fırsatı yakaladılar.

Son DüzenlenmePerşembe, 11 Mayıs 2023 08:33