Haberler

5. Liseler Arası Münazara Turnuvası'na Katıldık

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Münazara Topluluğu öğrencileri, 9/C sınıfından Alya GÜRSES, Ceren SEL, 9/D sınıfından Buse Naz GÜNGÖR ve 10/E sınıfından Buğra ERMİHAN kurulan iki takımla, Rehber Öğretmenleri Ş. Betül BUZLUK, Gözde ÖZ ve Derya KORKMAZ’ın danışmanlığında, 5. Liseler Arası Münazara Turnuvası’na katıldılar.  

Özel Arı Okulları tarafından, 14-15 Ocak 2023 tarihlerinde düzenlenen turnuva devlet okullarından ve özel okullardan toplam 88 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. "Genç Düşünürler" takım adıyla turnuvaya katılan Alya GÜRSES ve Ceren SEL isimli öğrencilerimiz turnuvada çeyrek finale kadar yükselerek okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

Ülke ve dünya sorunlarına ilişkin güncel konulardan oluşan maç içeriklerini, münazara kültürü ve kurallarına uygun biçimde, bilişim çağının yetkinliklerini işlevsel biçimde kullanarak tartışan öğrenciler; dinleyen, üreten, paylaşan ve özgün düşüncelerini takım ruhu içinde doğru bir biçimde dile getiren birer “Münazır” olarak münazara kültürünü ne kadar doğru biçimde içselleştirmiş olduklarını kanıtladılar. Bireyin yaşam içinde kendini gerçekleştirirken başkalarının da kendini gerçekleştirmesine yardımcı olmasının kabul gördüğü günümüz dünyasında bu düşünceyi en iyi biçimde yaşamsallaştıran münazara ekinliğinin gençlerin sosyal ve duygusal becerilerini geliştirme yönündeki katkılarını da deneyimleyen öğrencilerimiz, eleme turlarındaki başarılı performanslarıyla göz doldururken jüri üyelerinden aldıkları bireysel ve takım puanlarıyla gelecekte bu ve benzeri etkinlikler için umut verdiler. Başarılı çalışmalarından dolayı öğrencilerimiz kutluyoruz.