Haberler

Lise IB Diploma Programı Öğrencilerimiz CAS Projesi Kapsamında Prag’a Gitti

WhatsApp Image 2024 04 18 at 13.19.16

Uluslararası Bakalorya Diploma Programının en önemli elementlerinden olan CAS (Creativity – Activity- Service) etkinlikleri kapsamında, 11. Sınıf IB öğrencilerimizin katılımıyla 6-13 Nisan tarihleri arasında Prag'a bir gezi gerçekleştirildi. Ekibimiz toplam 35 öğrenci ve 3 öğretmen eşliğinde çeşitli etkinliklere katıldılar ve UB diploma programı için tamamlamaları gereken CAS görevlerini yerine getirdiler.

Bir hafta boyunca süren etkinliklerde öğrencilerimiz yaratıcılık, etkinlik ve hizmet alanlarında farklı aktivitelerde görev aldılar. Novy Postor isimli derginin Prag sokaklarında satışı ve yardım toplama, evsizlere yemek pişirme ve pişirilen yemeğin sığınma evlerinde dağıtımı, evsizlerin yaşadığı bölgeleri ziyaret, sokak sanatı ve grafiti eserlerini görme ve deneyimleme, sürdürülebilir ürün tasarımı görevini tamamlama, Kutna Hora şehrine ve Prag Kalesine yapılan gezilere katılma, hazine avı, hip hop dans dersi, şehir tarımcılığı, reflection formları için yapılan eğitime katılma, CAS Projesi için deney yapma ve 1’den 4’e kadar olan aşamaları tamamlama ve Prag’da bulunan Anglo American Üniversitesinde çalışma yapma ve proje tamamlama çalışmalarına katıldılar.

Bu aktivitelerin yanı sıra gün içindeki programları sona erdiğinde öğrencilerimiz CAS Trips tarafından organize edilen bowling, laser tag, yoga, gece yürüyüşü, eğlence ve alışveriş etkinliklerine katıldılar.

Öğrencilerimiz yine gezi boyunca Akdeniz, Çin, Hint ve yerel mutfakları deneyimleme fırsatı yakaladılar.

Bu süre içerisinde yepyeni beceriler kazanarak dönen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlarız.

 

Son DüzenlenmeCuma, 19 Nisan 2024 08:32