Haberler

24. ATC Sonbahar Öğretmen Sempozyumuna Katıldık

sem1

Türkiye'de iki dilde eğitim-öğretim yapan özel okulları bir araya getirerek yeni fikirlerin, öğretim yöntemlerinin ve eğitim deneyimlerinin paylaşılmasına ve öğrenilmesine fırsat veren 24. ATC Sonbahar Öğretmen Sempozyumu, 22 Ekim 2022 tarihinde Enka Okullarında gerçekleştirildi. Sempozyuma Lise Kısmından 4 öğretmenimiz sunum yapmak üzere, Lise ve İlkokul Kısmından 2 öğretmenimiz ise dinleyici olarak katıldı.

Sempozyuma Lise Kısmımızdan katılan Tarih öğretmenlerimiz Muazzez İlhan ve Rabia Göymen “Tarih Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar: Tarihin Odak Noktasını Değiştirmek-Mikro Tarih Uygulama Örnekleri” isimli sunumda, öğrencinin tarih öğretiminin merkezine yerleştirilmesi ile, tarih öğretiminde yeni yaklaşımlar, öğrencinin kişisel araştırma yeteneklerini ön plana çıkarmak ve bu alanda becerilerini geliştirmek amacıyla derslerde uyguladıkları mikro tarih örneklerini ve deneyimlerini katılımcı okullardan gelen öğretmenler ile paylaştılar.

Lise Kısmı Kimya öğretmenlerimizden İrem İnceçay, Duygu Vonal Çıvgın “9. Ve 10. Sınıflarda Kimya Öğretiminde Bilgiden Kavrama Eğlenceli Bir Yolculuk” isimli sunum ile katılmışlardır. Sunumda Kimya öğretiminde öğrenci başarısı ve motivasyonunu arttırmaya yönelik hikayelendirme tekniği, eğitsel oyun ve eğirsel kaçış oyunu teknik ve yöntemleriyle tasarlanan etkinlikler tanıtılmıştır.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 26 Ekim 2022 11:19