Haberler

GORDİON ANTİK KENTİ GEZİSİ

“ Frig Diyarına Yolculuk”

Ortaokulumuz “Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü”nün 5. ve 6.sınıf öğrencileri, 27 Ekim 2019 Pazar günü Müdür Yardımcısı Ebru TARTAN, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Büşra DÖNMEZ, Özlem BAŞIBÖLÜKOĞLU ve Emine GÖK rehberliğinde Polatlı Gordion Antik Kenti-Yassıhöyük ören yeri ve Büyük Tümülüs inceleme gezisine katıldılar. 

Öğrencilerimiz ilk olarak Frig uygarlığının önemli yerleşim birimi Yassıhöyük Antik kenti yerini gezdiler. Gezi esnasından rehberliği öğrencilerimiz yaptı ve Frig tarihi ve ören yerine ilişkin bilgileri arkadaşlarıyla paylaştılar. Gezinin bir sonraki durağı Gordion Müzesiydi. Friglere başkentlik yapmış olan Gordion’dan çıkarılan eserlerin sergilendiği Gordion Müzesi’nde öğrencilerimiz “Hazine Avı” oyunu ile eserlerin hangi amaçlarla kullanıldığını, hangi döneme ait olduğunu ve müzede nerede sergilendiğine ilişkin soruları araştırarak ve keşfederek keyifli bir öğrenme ortamı içinde yaşantılara dayalı deneyimler edindiler. 

Friglerin ünlü kralı Midas’nın Tümülüsünü de gezdikten sonra, müzede sergilenen eserlerden dikkatlerini çekenleri kil çalışmasıyla tasarlayarak objelere dönüştüren öğrencilerimiz Frig tarihine ilişkin birçok mitolojik hikayeleri müzenin bahçesinde canlandırma imkanı buldular. Yaparak yaşayarak ve eğlenerek ören yeri ve müzeye ilişkin öğrendikleri yeni bilgileri ve tarihsel empati becerilerini keyifli dakikalar geçirerek pekiştiren öğrencilerimiz Frig uygarlığına ilişkin bilgiler edinerek geziyi sonlardılar. 

Son DüzenlenmePerşembe, 31 Ekim 2019 11:37