Haberler

TED Technology Fair Yine Dopdoluydu!

Ortaokul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Zümresinin düzenlemiş olduğu geleneksel teknoloji fuarına ilgi oldukça yüksekti. 21. yüzyıl becerilerinin bilişim derslerinde kazandırılmaya çalışıldığı, tüketici olmaktan çok üretici olmanın önemi ve gerekliliğinin vurgulandığı fuarda ortaokul  öğrencilerimiz arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ziyaretçilerle teknolojiye dair bir çok paylaşımda bulundular.

Kodlama, 3B Tasarım, Robotik, Görsel İşleme, Sanal Gerçeklik ve STEM etkinlikleriyle dolu fuarda, atölye çalışmaları ve sunumlar ile ziyaretçilerin de etkinliklere aktif olarak katılımı sağlandı.

Ortaokul robotik takımımız ROBOTORCH, First Lego League turnuvası deneyimlerini ve projelerini paylaşırken, robot programlama stantlarında yer alan insanlık yararına teknoloji üreten robotlar da ilgi odağı oldu.

Fuara katılan tüm öğrencilerimizin fuara hazırlık sürecini anlattıkları videolardan oluşturdukları kare kodlar ve tüm yıl boyunca öğrendikleri teknoloji ile ilgili terimlerden oluşturdukları kelime bulutu çalışması da sergilenen çalışmalar arasındaydı.

Gün boyu süren fuarda algoritmik düşünce becerilerinin geliştirilmesine destek olan Rubik’s Cube bilgilendirme ve yarışma masaları da yoğun ilgi topladı.

Konferans Salonunda düzenlenen teknoloji söyleşilerinde konuğumuz Bilişim Garaji, İnova Akademi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR gelecekte teknolojiye dair nelerin değişeceği, mesleklerin geçireceği evrim ve bilişim derslerinin önemi konulu sunumunu gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz sunumu yoğun ilgi ve dikkatle izleyerek teknolojiye dair sorularıyla sürece aktif olarak katıldılar.

Gün boyu süren etkinlik sonunda katılımcı öğrencilere belgeleri verilerek fuar sona erdi.

Son DüzenlenmeCuma, 31 Mayıs 2019 08:27