8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Kutladık

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Lise Kısmı Uluslararası Bakalorya programı öğrencilerimiz bir sunum gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz Sunumda ülkemizde kadınlar tarafından ilk kez yapılan meslekleri ve zorluklarını anlattılar.

Zübeyde Hanım ile başlayan sunumda öğrencilerimiz, İlk kadın öğretmenimiz Fatma Refet Angın, ilk kadın avukatımız Süreyya Ağaoğlu, ilk kadın Büyükelçimiz Filiz Dinçmen, ilk kadın Başbakanımız Tansu Çiller,  ilk kadın gazetecimiz Selma Rıza Feraceli, ilk kadın savaş fotoğrafcımız Semiha Es, ilk kadın doktorumuz Safiye Ali, ilk kadın tiyatro sanatçımız Afife Jale, ilk kadın spikerimiz Emel Gazimihal, ilk kadın Türk Halk Müziği solistimiz Neriman Altındağ Tüfekçi, ilk dünya güzelimiz Keriman Halis Ece, ilk kadın savaş pilotumuz Sabiha Gökçen, ilk kadın yönetmenimiz Cahide Sonku'yu hayatlarından birer kesit ile anlattılar.

Son DüzenlenmeCuma, 08 Mart 2019 13:56