Haberler

Geleneksel Fizik Kimya ve Biyoloji Günleri’ni Gerçekleştirdik

Temel bilimlerin hayatımızdaki yeri ve öneminin vurgulanması, bilimsel düşünce becerisinin yaygınlaşması, araştırma ve deney yoluyla öğrencilerimizin keşfetmenin mutluluğuna varmaları ve bilimin eğlenceli yanlarının da olduğunu görmeleri amacıyla Lise Kısmımızda her yıl düzenlediğimiz Fizik, Kimya ve Biyoloji (FKB) Günleri’ni bu yıl 3 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirdik.

Lise Çok Amaçlı Salonda kurulan stantlarda birbirinden ilginç deneyleri gerçekleştiren öğrencilerimiz, arkadaşlarına gün boyunca sunum yaptılar. Öğle arasında ise Kolej sokağında öğretmenlerimizin gözetiminde yapılan deney şovlar, renkli ve heyecanlı görüntülere sahne oldu. 

FKB Günleri kapsamında alanında uzman konuşmacılar da Okulumuza davet edildi. Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliklerden ilkinde Maden Mühendisi Aykan Daşkın ve Jeoloji Mühendisi Haluk Denizaşan, "Bor Madenleri" konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdiler. 

2016 yılında Endonezya'da düzenlenen film festivalinde "International Award of Excellence" ödülünü alan ve Türkiye'nin sulak alanlarını konu edinen "Wetland-Sulak" isimli belgeselin gösteriminin ardından belgeselin yönetmeni Alkım ÜN, öğrencilerimizle bir araya gelerek bir söyleşi gerçekleştirdi.

Hi-tech sınıfta yapılan "Hibritleşme" konulu üç boyutlu film gösterimi ile FKB Günleri sona erdi.

 

Son DüzenlenmeCuma, 04 Ocak 2019 11:09