Haberler

Öğretmenim Mikroskoba Dokunabilir miyim?

BIYP 11. Sınıf öğrencileri Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ile gerçekleştirilen “Öğretmenim mikroskoba dokunabilir miyim?” adlı projeye destek oldu. Okulumuzda düzenledikleri  kermes, konser ve tiyatro  etkinliklerinden elde ettikleri bağışlarla iki adet mikroskop alarak destek oldular. Proje kapsamında BIYP  11. sınıf öğrencilerini temsilen,  11 C sınıfından Aslı Naz Yılmaz, Deren Güngör, Doruk Karaman, Yağmur Deniz Gülbaz,11 A sınıfından Suat Barış Tuncay ve Güneş Sayğı ve BIYP Koordinatörü Demet İzgü, mikroskopları teslim etmek için Bodrum Yukarı Mazı Köyü İlkokulu’na gittiler. 

Öğrencilerimiz, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin ile proje amacı ve projede yaptıkları faliyetler üzerine bir konuşma yaptılar. Ayrıca  öğrencilerimiz, geleceğin bilim insanları olarak gerçekleştirdikleri bilimsel projelerden ve bilim okur yazarlığının yayılmasının öneminden bahsettiler. Emin Geçin,  öğrencilerimize projeye sağladıkları destekten dolayı teşekkür etti.

Öğrencilerimiz, mikroskopları teslim etmek için Yukarı Mazı köyü İlkokulu öğrenci ve öğretmenleriyle buluştular, tanışıp kaynaştılar. Sohbet ederek beraber keyifli vakit geçirdiler ve öğrencilerin bilim ile ilgili merak ettikleri soruları yanıtladılar.

Daha sonra iki farklı sınıfa üçerli olarak ayrılan öğrencilerimiz “Öğretmenim Mikroskobuma Dokunabilir miyim?" sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilkokul öğrencilerini mikroskoplarla tanıştırdılar. Mikroskoplarına dokunan ilkokul öğrencileri, bilim insanı programı öğrencilerinin hazırladığı atölye çalışmasına katılarak bu çalışmada kullanılacak deney malzemelerini tanıdılar, öğretici ve eğlenceli deneyler yaptılar. Bu deneyler kapsamında ilkokul öğrencileri, bitki ve maya hücrelerini mikroskop ile inceleme fırsatını yakaladılar, bu deneyler üzerinden hücreler ve yapıları ile ilgili bilgiler edindiler. İlkokul öğrencileri bütün atölye etkinliği boyunca öğrencilerimizi pür dikkat dinlediler, onlara akıllarında kalan soruları sordular ve etkinlik bitince öğrencilerimiz gitmesin ve onlarla daha çok deney yapsın diye öğrencilerimize sıkı sıkı sarıldılar.  

Gün sonunda ilkokul öğrencilerine veda eden öğrencilerimiz, proje öğretmenleri ile  “Öğretmenim mikroskobuma dokunabilir miyim?” projesi için ileride yapılabilecek  başka adımları belirlediler.

Son DüzenlenmePazartesi, 11 Haziran 2018 08:17