Haberler

ANADOLU UYGARLIKLARI YEŞİL PERDE FİLM GÖSTERİMİ

Sosyal Bilgiler Zümresi 6. sınıf ders öğretmenleri ve Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü işbirliği ile HI-TECH sınıfında yer alan yeşil perde uygulaması kullanılarak hazırlanan “Anadolu Uygarlıkları” konulu film projesi sayesinde öğrencilerimiz, günümüzden binlerce yıl önce yaşamış Anadolu Uygarlıklarının yaşam tarzları, kültürleri, inanç sistemleri, dilleri, ekonomik ve sosyal yapıları hakkında bilgi sahibi oldular. Bu bilgi ve becerileri yeşil perde uygulaması ile deneyimleme fırsatı edindiler.

6.sınıf öğrencilerimizin Anadolu Uygarlıkları konusu kapsamında yazdıkları senaryoların, yeşil perde önünde canlandırarak oluşturdukları 3D Anadolu Uygarlıkları filmi 5. ve 6. Sınıf öğrencilerine Sosyal Bilgiler dersi kazanımları kapsamında gösterildi. Ayrıca, çalışmada görev alan öğrencilerimiz için de özel bir gösterim yapılarak projeye emek veren bu öğrencilerimize Sosyal Bilgiler ders öğretmenleri tarafından katılım belgeleri verildi. 

İçinde yer aldıkları filmi ilgiyle izleyen öğrencilerimiz binlerce yıl öncesine giderek Anadolu Uygarlıkları konusunu somutlaştırarak öğrendiler.