1. Edebiyat ve Yaratıcı Drama Günleri-3. Etkinliği: Sineklerin Tanrısı

2017-2018 Öğretim yılında 29 Mayıs tarihinde okulumuz 9. ve 10.sınıflarından öğrencilerimiz ile Yaratıcı Drama Topluluğu Öğrencilerini kapsayan 1. Edebiyat ve Yaratıcı Drama Günleri yapılmıştır. Edebiyat eğitimi ve öğretimi çerçevesinde yazınsal türlerden  roman; yöntem olarak yaratıcı drama kullanılarak işlenmiştir. Yıllık programızda Dil Anlatım dersinde okuttuğumuz William Golding'in Sineklerin Tanrısı adlı romanı ısınma-canlandırma-değerlendirme etkinlikleriyle işlenmiştir. Yaratıcı dramanın kazanımları yorumlama, açıklama, problem çözme, akıl yürütme yaratıcı düşünme ve eleştirel düşüme becerileri, farkındalık, zevk alma, isteklilik, çaba gösterme ve etkileşimde bulunma, zihin ve bedenle eşgüdümü sağlama, grup dinamiği oluşturma, bedenini etkin kullanma çağdaş öğretim yöntemleriyle örtüşmektedir.  Bu bağlamda öğrencilerimiz yıl içinde okudukları romanı öğrenmede aktif bir biçimde değerlendirmişlerdir. Romanda yer alan ilkellik, uygarlık, otorite, toplumsal düzen, şiddet, vahşet gibi kavramları yaptıkları canlandırmalarla sorgulamışlardır.

Son DüzenlenmePerşembe, 31 Mayıs 2018 10:22