TÜBİTAK Yarışmasında Fizik Dalında Türkiye 3.lüğü Teknoloji Tasarımda Teşvik Ödülü Bizim

Bu yıl 49.su düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın final sergisi, 16-20 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yarışmada TED Ankara Koleji, Fizik dalında Türkiye 3.lüğü, Teknoloji Tasarım dalında ise Teşvik Ödülü’nü aldı.

Lise öğrencimiz Noyan Alakoç, öğretmenimiz Emrah Eroğlu rehberliğinde Fizik dalında hazırladığı proje ile manyetik alanları kullanarak tuzlu suyu, tatlı suya çevirmeyi başardı. Suyun içindeki çözülmüş iyonları manyetik alanın etki ettiği güçle çekmeyi başaran öğrencimiz, bu yolla tuzlu sudan tatlı su elde etti.

Teknoloji Tasarım dalında teşvik ödülü alan TED Ankara Koleji öğrencileri Arda Oba ve Ali Burak Özel ise öğretmenimiz Salih Kaya rehberliğinde hazırladıkları projede, termal elektrik etki kullanarak istenildiği zaman ısıtan, istenildiği zaman ise soğutan, taşınabilir bir termos tasarladılar.