Diyabet Hastalığından Korunma Yolları ve Sağlıklı Beslenme Konferansı

Diyabet, ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, ciddi organ kayıplarına yol açan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilen kronik bir hastalıktır. Diyabetli bireylerin yaşam kalitelerinin arttırılması, beslenme, egzersiz, tıbbı tedavi ve eğitimden oluşan dört temel faktörle mümkün olmaktadır. Özellikle, yeterli ve dengeli beslenme ile birlikte fiziksel aktivitenin, diyabetin ortaya çıkmasının engellenmesinde, geciktirilmesinde ve komplikasyonların oluşmasında ve önlenmesinde önemli rolü olduğu bilinmektedir.

Konu ile ilgili olarak her yıl Sağlık Hizmetleri Merkezimiz tarafından öğrenci gruplarına düzenli olarak eğitimler planlanmakta olup bu kapsamada, 20.02. 2018 tarihinde 11. sınıf öğrencilerimize LÖSANTE Hastanesi İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Emel Bayrak tarafından, TİP 2 DİABET VE SAĞLIKLI BESLENME KURALLARI başlıklı, iki oturum halinde verilen konferansta, hastalık oluşum mekanizmaları, korunma yolları ve tedavi yöntemleri anlatıldı. Sağlıklı beslenme ve uygun diyet programına ek olarak yaşa uygun fiziksel aktivite ile birçok insülin direnci ve diyabet vakasının kontrol altına alınabildiği vurgulanarak öğrencilerimize doğal olan, doğada bulunan gıdalarla beslenip, doğada bulunmayan, işlenmiş olana gıdalardan kaçınmaları önerildi, obezite kriterleri ve glisemik indeks kavramları üzerinde duruldu.

Konferns sonrasında öğrencilerin soruları yanıtlanarak konu ile ilgili merak ettikleri bilgiler aktarıldı.

Son DüzenlenmePerşembe, 22 Şubat 2018 08:45