Haberler

7. Sınıf Öğrencileri Kendi Hayatlarının Lideri Olma Yolunda

Ortaokul 7. sınıf öğrencileri 19-20 Nisan tarihlerinde “Kendi Hayatının Lideri Ol” konulu sunuma katılarak hayatlarına yön verme konusunda büyük bir adım attı.

Akademisyen-Eğitmen Dr. Tülay Üstündağ tarafından üç oturumda gerçekleştirilen sunumda kişinin kendi hayatının lideri olmak için nelere ihtiyaç duyduğu ele alındı. Buna göre liderlik yolunun temelinin yurt sevgisi, girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, hoşgörü maddeleri üzerine kurulduğu anlatıldı.

Her şeyden önce bireyin yurt sevgisini üst düzeyde taşıması gerektiğini vurgulayan Sn. Üstündağ tarihini, kültürünü bilmeyen bir bireyin yapacaklarının topluma fayda sağlayamayacağını dolayısıyla bireyin kendisinin de başarısız olacağını dile getirdi.

Girişimciliğin, kişinin başarısı için önemi dile getirilirken burada yaratıcılığın etkisi de ele alındı.

Yaratıcılığın da etkisiyle bireyi bir adım daha ileriye taşıyacak girişimciliğin yanında iş kalitesi ve dürüstlük özellikleri de olmadan mutlak başarının elde edilemeyeceği durumu, ülkemizden örneklerle keyifli bir şekilde anlatıldı. Öğrencilerimiz görsellerle hem çok eğlendi hem de sunulan örneklerin bilgiye mi yoksa cehalete mi dayandığını sorguladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Çok çalışın, halka doğruyu söyleyin.” düsturundan hareketle ele alınan dürüstlük kavramının sorumluluk, inanılırlık ve tutarlılık üzerine temellendiği üzerinde duruldu,  davranışların bu yönde geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Kişinin kendi hayatının lideri olması için ihtiyaç duyulan beş özelliğin birbirinden ayrılamayacağını vurgulayan Tülay Üstündağ bu özellikleri bir evin parçalarına benzetti. Buna göre evin temelini “yurt sevgisi” oluştururken evin çatısını sonuncu özellik olan “hoşgörü” oluşturdu. Hoşgörülü olabilmek için ise fikirlere ve gelişime açık olmak gerektiği vurgulandı. 

Anlatılan öykülerle zenginleşen sunum tüm dinleyenlerde yarattığı etki ile hafızalarda iz bıraktı.

Sunum, öğrencilerimizin lider olma konusunda verdiği söz ile son buldu. 

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 04 Mayıs 2016 14:59