Haberler

Ortaokulumuzda Bilim Şenliği Düzenlendi

Ortaokul Fen ve Teknoloji Zümremiz tarafından 4 Mayıs 2016 tarihinde Ortaokul Koleji Sokağı’nda düzenlenen Bilim Şenliğinde öğrencilerimizin projeleri sergilendi. Öğrencilerin birer bilim insanı gibi soru sorarak, gözlem yaparak, tahminde bulunarak, hipotez kurarak, araştırmayı tasarlayarak, hipotezi test ederek, verileri kaydederek ve sonuçlar çıkararak bilimsel yöntem basamaklarını uygulamalarını sağlamak, fen ve teknolojinin zevkli ve günlük yaşamın bir parçası olduğunu göstermek amacıyla gerçekleştirilen Bilim Şenliği’ne 7. sınıf öğrencilerimiz katıldı. Bu yıl şenlikte, fizik dalında 36, kimya dalında 16, biyoloji dalında ise 7 görsel etkinlik ve 4 deneysel proje yer aldı.

Bilim Şenliği’nin Koleji Sokağı’nda gerçekleştirilen açılışında konuşma yapan Okul Müdürümüz Zühal Üstündağ, TED Ankara Koleji’nin misyonunun bilimsel düşünen, özgüven ve özsaygısı yüksek, evrensel sorunların farkında olan, bu sorunlara çözüm üreten bireyler yetiştirmek olduğunu vurgulayarak emeği geçen öğretmenlere ve jüri üyelerine teşekkür etti.


Ortaokul Kolej Sokağı’nda iki gün boyunca sergilenen projeler, Lise ve Ortaokul Kısmı Fen Bilimleri Zümre öğretmenleri ve Program Geliştirme, Ölçme ve Değerlendirme Uzmanlarından oluşan üç farklı jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda yüksek puan alan 10 öğrencimize, 5 Mayıs'ta Ortaokul Konferans salonunda velilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilen törenle Okul Müdürümüz Zühal Üstündağ, Müdür Başyardımcımız Ayşe Nalan Kaskan, Müdür Yardımcılarımız Yılmaz Bal ve İbrahim Coşkun tarafından ödülleri verildi. Bilim Şenliği'ne katılan tüm öğrencilerimiz ise sertifikalarını Fen Bilgisi öğretmenlerinin ellerinden aldılar. 

Ödül Alan Projeler:

Sadi Can LEBLEBİCİOĞLU- Deneysel/Biyoloji: "B, C, D Vitaminlerinin Bitkiye Katkısı"

M. Erol KAYA- Görsel/Kimya: "Lahananın Kimyası"

İlke ÇEVİK- Görsel/Fizik: "Ses Enerjisinden Elektrik Elde Etme"

Zeynep ÇETİN - Görsel/Kimya: "Elektroliz ve Uygulama Alanları"

Tugay GÜMÜŞ - Deneysel/Biyoloji : "Evde Topraksız Bitki Yetiştirmek Mümkün mü?"

Emre ATMACA- Görsel/Fizik: "Zaman Sabit midir?"

Asya İNCE- Deneysel/Biyoloji : "İklim Değişikliğinin Etkileri"

Yiğit ÇOLAKOĞLU-Görsel/Fizik : "Elektriği Kablosuz İletmenin Sırrı: Tesla Bobinleri"

Efe OĞUZ- Görsel/Kimya : "Sabun Yapımı"

Efe Kaan FİDANCI- Görsel Biyoloji : "Hangisinde Vitamin C Var?"

 

 

 

 
 
Son DüzenlenmePerşembe, 05 Mayıs 2016 17:10