BİZİM TİYATRO

Anaokulu Öğrencilerimizin “Renklerin Kralı” Adlı Tiyatro Oyunu

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü yaklaşırken her yıl olduğu gibi Anaokulu Bizim Tiyatro ekibi, yine çok güzel bir oyun ile seyircilerin karşısına çıktı ve bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Bu yıl "Bizim Tiyatro" ekibinin üyeleri öğrencilerimiz oldu. A2 Yeşil ve A2 Mor Sınıf Öğrencilerinden oluşan ekip, öğretmenleriyle derleyip yönettikleri “Renklerin Kralı” adlı oyun ile seyircilerden büyük beğeni topladı.

Birlik ve beraberlik temalı oyunda, Renkler ülkesindeki renkler bir kral seçmeye karar verir. Ancak tüm renkler kendisinin kral olmasının uygun olacağını düşünür ve bir türlü kral seçemezler. O sırada ressam tüm renkleri karıştırarak bir gökkuşağı oluşturur. İşte bundan sonra eğlence ve şenlik vakti gelir.

Öğrencilerimizin ve velilerimizin ilgiyle izledikleri oyunun çok önemli bir de amacı vardı. Türk Eğitim Derneği’nin burslu öğrencileri yararına sembolik biletler satıldı. Biletlerini alan öğrencilerimiz salondaki yerlerini aldı ve heyecanla tiyatroyu izlemeye başladılar.

Oyunu, “Bizler çok şanslı çocuklarız. TED Ankara Koleji Anaokulu çocukları olarak, gelin hep birlikte el ele vererek eğlenmeyi ve öğrenmeyi bizler kadar hak eden arkadaşlarımıza yardım eli uzattalım. Bizleri ilgiyle ve sabırla izlediğiniz için çok teşekkür ederiz.” sözleriyle bitiren Kolejli minik oyuncular büyük alkış aldı.

Ortaokul ve Lise öğrencileri de anaokulundaki minik kardeşlerini yalnız bırakmadılar. Bu heyecanlı temsili izlemeye geldiler.

Oyunda görev alan A2 Yeşil, A2 Mor Sınıf öğrencilerine ve öğretmenleri Neslihan Özgür, Aysun Şen, Mehtap Erkul, Ezgi Yüksel Bozkurt’a ve ayrıca destek olan tüm öğrecilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize burslu öğrenciler adına çok teşekkür ederiz.

9.jpg 10.jpg

A2 Mavi Sınıf öğrencileri tiyatro afişimizi çocuk gözüyle yorumladı.

A2 YEŞİL SINIF ÖĞRENCİLERİ

HAKKI YAĞIZ GÜLSER