BİZİM TİYATRO

Anaokulu Bizim Tiyatro Ekibinden "Masal Masal İçinde"

08 Haziran 2016 Çarşamba günü Anaokulu öğretmenlerimizden oluşan Bizim Tiyatro ekibi “Masal Masal İçinde” adlı eğlenceli oyun ile öğrencilerimizin karşısındaydı.

İyilik ve doğruluk temaları üzerine kurulu öyküde Masal Perisi, Kırmızı Başlıklı Kız’daki Kurt’un yaptığı kötülükleri görür ve ona güzel bir ders vermek ister. Kurt’u masal masal gezdirir, onu masal kahramanlarına dönüştürür. Külkedisi ve Pinokyo’ya dönüşen Kurt, kıskançlığın, yalan söylemenin, haksızlık yapmanın çok kötü davranışlar olduğunu yaşayarak anlar. Aynı zamanda masallarda sevgi dolu sözler duyan, sevgiyi hisseden Kurt iyilik yapmanın ne kadar da güzel ve sevgi dolu olduğunu da görür. Oyunun sonuna gelindiğinde Kurt iyiliğin ve doğruluğun tüm canlıları mutlu edeceğini öğrenerek masalına geri döner.

Biletleriyle içeri giren öğrencilerimiz de kendilerini; bu masalların içinde buldular. Sergilenen tiyatro oyununun en önemli özelliklerinden birisi de, Türk Eğitim Derneği’nin “Bir Çocuk Daha Umutla Baksın Yarına” 10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye Kampanyası’nı desteklemek amacıyla sembolik biletlerin satılmasıydı. Velilerimizin desteği ile öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yaptıkları bağışlarla burslu öğrencilerimize umut olmaya çalıştık.

Öğrencilerimiz; bu süreçte tiyatroda “sıraya girip bilet alma, yerine oturma, temsili izleme, oyunu tartışıp yorum yapma, yardımlaşma” gibi becerileri de deneyimleme fırsatı buldular ve gösterimden sonra bu önemli katkılarından dolayı sertifikalarını aldılar.

Türk Eğitim Derneği Meşale Komitesi Başkanı Sayın Denizhan Sungur, TED Eskişehir Koleji’nde eğitim gören burslu öğrenciler için yapılacak faaliyetlere katkı sağlayan bu çalışma için Komite adına çiçeklerini okul müdürümüz Sayın Neşe Aşıcı Özmeriç’e ve katılım sertifikalarını da Bizim Tiyatro Ekibi’ne sundular.

Bizim Tiyatro Ekibi’nde yer alan Fırat Kabukçu, Tuba Yeşilay Daşıran, Ayşegül Şener, Zeynep Ünlü Mutlu, Yağmur Danacı, Esra Şahintaş, Elif Aslan, Neslihan Özgür, Gülay Turhan, İrem Yarar, Elif Sözeri Şahin, Gizem Kocaağaoğlu, Figen Karabulut, İlknur Topçu ve ayrıca destek olan tüm öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize burslu öğrenciler adına çok teşekkür ederiz.