ENO Environmet Online - TREE PLANTING DAY

ENO Birleşmiş Milletler Çevre Programı içinde Milyonlarca Ağaç Kampanyası bünyesinde yer alan bir kuruluş. Çevresel farkındalık ve sürdürülebilirlik olgularının kalıcılığı ruhunu destekleyen online çalışan bir dünya okulu.

Mayıs ayının 22'ini Dünya Biyoçeşitlilik Günü olarak belirlemiş bir organizasyon. Bütün dünyada doğanın önemini vurgulayan ve ülkeler arası eş güdümlü olarak uygulanan bu ağaç dikim etkinliğine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da katılıyoruz.

Belirlenen tarihte Yerkürenin Kuzey-Güney-Doğu ve Batısında; güneşin hareketini takiben; Okyanusya kıtasından başlayacak olan etkinlik sırası ile Asya, Avrupa, Afrika da devam edecek ve Kuzey ve Güney Amerika'da sonlanacak. Ve yaklaşık 100 den fazla ülkenin öğrencileri aynı anda bu etkinliği gerçekleştirmiş olacaklar. “Ağaç” bir sembol olarak seçilmiş, ancak, bulunulan ülkenin ya da yörenin iklim ve toprak özelliklerine uygun bir başka bitki çeşidi de bu ekim etkinliği içine girebiliyor.
Hedef, 2017 yılı bitiminde 100 milyon ağaç dikilmiş olması.

Daha ayrıntılı bilgi almak için http://www.enotreeday.net/ adresini ziyaret edebilirsiniz.