ENO Environment Online - TREE PLANTING DAY

ENO (Environment Online), sürdürülebilir bir çevre bilinci için faaliyet gösteren küresel bir sanal okul ağıdır. ENO 10 yıl önce kurulmuştur ve Joensuu, Finlandiya’da bulunan ENO Programı Derneği tarafından koordine edilmektedir. ENO, Birleşmiş Milletler Çevre Programı ve Doğu Finlandiya Üniversitesinin de aralarında bulunduğu sayısız kuruluş ile ortak çalışmalar yapmaktadır. Dünyadaki tüm ENO okulları aynı çevresel konuları inceleyerek, çevre için somut çalışmalar yapmakta ve sonuçlarını da kendi bulundukları çevre ile  paylaşmaktadırlar.

Çalışma konuları, ormanlar, su, iklim değişikliği, ekolojik ayak izi ve kültürel konulardır. 150 ülkede ENO okulu ve 134 ülkede de ENO-Ulusal koordinatörü bulunmaktadır.

Her yıl belirlenen tarihte Yerkürenin Kuzey-Güney-Doğu ve Batısında; güneşin hareketini takiben; Okyanusya kıtasından başlayacak olan etkinlik sırası ile Asya, Avrupa, Afrika da devam edip Kuzey ve Güney Amerika'da sonlanmaktadır. Ve yaklaşık 100 den fazla ülkenin öğrencileri aynı anda bu etkinliği gerçekleştirmektedir. “Ağaç” bir sembol olarak seçilmiş ancak bulunulan ülkenin ya da yörenin iklim ve toprak özelliklerine uygun bir başka bitki çeşidi de bu ekim etkinliği içine girebilmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi almak için http://www.enotreeday.net/ adresini ziyaret edebilirsiniz.