SAT Sınavları

SAT SINAVLARI

Türkiye’de SAT sınav merkezi olmaya hak kazanmış az sayıda merkez bulunuyor.  TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi  de bu merkezlerden biri olmayı başarmış bir eğitim kurumudur.

SAT (Scholastic Aptitude Test) Nedir?
SAT  Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversitelere kabul edilme yolunda standartlaşmış bir testtir.

SAT sınavı Amerika’da lise eğitimini tamamlayan öğrencilerin üniversiteye giriş sınavıdır. Günümüzde SAT sınavı Amerika dışında da birçok ülkeden üniversite kabul aşamasında kullanılmaya başlanmış bir sınav haline gelmiştir.

Amerika’da 2016 yılının Mart ayındaki sınavdan, Türkiye de dahil olmak üzere dünyada ise Mayıs ayındaki sınavla birlikte SAT sınavı değişmiştir

SAT Sınavı
SAT sınavı Amerika’da üniversite okumak isteyen her Amerikalı öğrencinin girmek zorunda olduğu bir sınavdır. Ancak her yabancı öğrencinin Amerika’da üniversiteye gidebilmek için mutlaka girmek zorunda olduğu bir sınav değildir. Fakat prestijli bir üniversiteye gitmek isteyen veya akademik ya da spor bursu almayı hedefleyen her uluslararası öğrencinin de girmek zorunda olduğu bir sınavdır.

Türk öğrencilerin en zorlandıkları bölüm hangisidir?
Ana dili İngilizce olmayan dünyanın birçok farklı ülkesinde lise eğitimini tamamlamış öğrenciler gibi Türk öğrenciler de bu üç bölümden en çok Eleştirel Okuma bölümünde zorlanmaktadırlar.

Türk öğrenciler matematik bölümünde sınava giren diğer yaşıtlarına göre çok daha yüksek başarı göstermektedirler. Türk Eğitim Sisteminde lise seviyesinde verilen matematik eğitiminin hem işlenen konular hem de işleniş yoğunluğu bakımından diğer ülkelerdeki Lise Eğitim Sistemine oranla çok daha kapsamlı olmasıdır.

Eski SAT 2015 Ocak, Mayıs, Haziran, Ekim,Kasım,Aralık, 2016 Ocak

TED Ankara Koleji puanları

Dünya ortalaması

İngilizce Okuma

Eleştirel Kompozisyon

SAT Ort

Hyper-Score sistemi nedir?

Hyper-score sistemi bazı üniversiteler tarafından uygulanmaktadır. Hyper-score puan hesaplaması birden fazla girilmiş SAT sınavlarının en yüksek bölümlerinin hesaplanarak ortaya çıkartılan ve öğrencilerin yararına olan bir hesaplama sistemidir.

SAT Subject/Alan sınavları

SAT Subject/Alan sınavları:

Literature
U.S. History
World History
Math Level 1
Math Level 2
Biology Ecological
Biology Molecular
Chemistry
Physics

SAT Subject testlerinin süreleri 1 saattir. Öğrenci bir sınav gününde 3 ayrı SAT alan sınavına girebilir

SAT ve SAT Subject sınavlarına ne zaman girilmeli?
Öğrencilerin SAT sınavına genellikle  lise 11. ve 12. sınıflarda girmektedirler. Öğrencilerin bir çoğu sınavına bir kaç kez girmektedirler. SAT Alan  Sınavlarına ise okul müfredatı tamamlandıktan sonra girmesinde fayda var. Böylece daha yüksek skorlar yapabiliyorlar.  Öğrenciler hangi sınav günü, hangi SAT Alan Sınavlarının sunulduğuna önceden bakıp planlamalar ona göre yapılmalıdır.