Köşe Yazıları

GENÇLİĞİN SESİ: VOLEYBOL

 
GENÇLİĞİN SESİ: VOLEYBOL
Yazar: LEVENT METİN KIŞLALI  6-G
 
Screen Shot 2021 03 15 at 12.16.59

Voleybol; birçok insanın izlemekten, oynamaktan hatta oynamaya çalışmaktan büyük keyif aldığı bir spor dalıdır. Parke, file, savunma, hücum ve daha bir sürü terimin oyuncular aracılığıyla hayat bulduğu bir mücadele örneğidir. Kısacası ben ve benim gibi birçok genç sporcunun sesi, nefesi ve hayalleridir voleybol.

Voleybol denince zihninizdeki düşünce balonlarında, sadece spor salonlarının ve filelerin belirdiğini görür gibiyim. Ama aslında voleybol bunlardan daha fazlasıdır. Açık alanlarda ve birçok sosyal ortamda gencini, yaşlısını ortak paydada buluşturur. Kimi zaman top, file üstünden karşı tarafa geçsin diye çaba sarf ettiğimiz, kimi zamansa “Aman, top yere düşmesin!” diye dikkatle ve heyecanla oynadığımız dinamik bir oyundur. Bu güçlüklere rağmen birçok insan, voleybolun “kolay” olduğunu veya diğer spor dallarından çok da farklı olmadığını düşünür. İnsanların böyle düşünmesine belki de daha önce bahsettiğimiz yediden yetmişe herkesin bu oyunu esnek kurallarla rekreasyonel olarak oynayabilmesi sebep olmuştur diyebiliriz. Bu spor dalına biraz daha üst seviyeden bakacak olursak voleybol bir ağaçsa akıl, matematik, denge ve fizik de bu ağaca dâhil olan birer küçük daldır. Dalları olmayan bir ağaç olamayacağı için de bizler voleybolu bu dört unsurdan ayrı düşünemeyiz.

Biz ve bizim gibi genç sporculara, voleybolu profesyonel olarak yapmayı düşünen herkese ilham veren, voleybolun ana isimlerinden biri olan Kadın Millî Voleybol Takımımız Başantrenörü İtalyan Giovanni Guidetti’nin “Her şey için en mükemmel yerdeyim.”  sözünün son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu söz,  voleybola başlamanın öneminin ve çok çalışmanın Guidetti’yi bu noktalara getirdiğinin açık bir göstergesidir.

Kadın voleybol branşında, ülkemizin gerek kulüpler gerekse millî takımlar bazında Avrupa ve dünya genelinde elde etmiş olduğu başarılar artarak devam etmektedir.  Giovanni, “Türkiye’nin Mühendis Kızları 5. İstanbul Buluşması”nda, “İlham veriyorum ama çoğunlukla ilham kadınlarımız tarafından alındı. Her zaman kadınların güçlenmesini desteklemek için hazırım.” demiştir. Bu tümce, Türk kadınlarının başarısının sırrını ve bu başarının artarak devam etmesi için Giovanni’nin hazır olduğunu gözler önüne sermektedir.

Sağlıkla ve sporla kalın.

 

 





 

Son DüzenlenmePazartesi, 29 Mart 2021 10:51