Kızılcahamam Gezileri Devam Ediyor

08 Kasım 2015 tarihinde Coğrafya Zümre Başkanı Aylin Ergül, Coğrafya öğretmenleri Aykut Tonguz, Sidar Çakan ve Başak Yıldız Eyyam, Tarih Öğretmeni Nevzat Özdemir ve Biyoloji Öğretmeni Vidad Elemin Şemşir rehberliğinde, okulumuz 10. sınıf öğrencilerinden 37 kişilik öğrenci grubu, Kızılcahamam Jeopark Alanına düzenlenen geziye katıldı.

Gezi boyunca öğrencilerimize, Ankara Üniversitesi, Coğrafya Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz da rehberlik etti. Kızılcahamam merkezi yakınlarında bulunan, Abacı Peribacaları, Mahkemeağacin Köyü, Belediye Müzesi, Nuray Yeşil Müzesi, Güvem Bazalt Sütunları incelendi. Güvem Kasabası yakınlarındaki fosil yataklarında, fosil aranarak arazi çalışması yapıldı. Ayrıca öğrencilerimiz, rehber öğretmenimiz eşliğinde, Soğuksu Milli Parkı içinde yer alan kuş gözlem noktalarında, yöreye özgü kuşları izleme şansı yakaladılar. Böylece, araştırma, yaşayarak öğrenme ve sosyalleşme hedeflerine ulaşılmak istendi.

Son DüzenlenmePerşembe, 12 Kasım 2015 12:55