Yazar Bircan Ünver’den J.U.C Ödülleri Üzerine Söyleşi

IMG 5262 kopya 1

Yazar, televizyon programcısı ve Işık Binyılı Multi-Medya, Kültür ve Sosyal Geliştirme Derneği kurucusu Bircan Ünver, lise konferans salonunda düzenlenen söyleşide öğrencilerimizle bir araya geldi.
Ünver, derneğin kuruluş öyküsünü anlatarak başladığı söyleşisinde; daha sonra Light Millenium “J.U.C. Ödüllerinin” Medya, Araştırma ve Yazılı Düşünsel Ürünler alanında gençlere yönelik ve teşvik amaçlı global bir yarışma olduğunu aktardı. Yazar Ünver, “Umut Asla Kaybolmaz” (Hope Never Fades) kitabının 2021 ve 2023 J.U.C. ödüllerini temel alan bir derleme olduğunu vurguladı.
2021-2023 yılları arasında Okulumuzdan üç öğrencimizin de J.U.C ödülleri kapsamında çeşitli ödüller aldığını belirten Ünver, bu öğrencilerimizin isimlerini şöyle sıraladı:
•⁠ ⁠2023 Araştırma dalında: Simay Yüksel birincilik ödülü
•⁠ ⁠2023 Türkiye100 dalında: Baturalp Aslan ikincilik ödülü
•⁠ ⁠2021 Deneme/Kompozisyon dalında: Sude Çapoğlu birincilik ödülü
Yazar Bircan Ünver söyleşinin sonunda; 2025 yılı J.U.C. Ödülleri’nin #WaterActionDecade sloganıyla “BM Su On Yılı Eylemi”ne (2018 – 2028) ithaf edildiğini belirtti ve yarışmaya katılıma ilişkin ön koşulları öğrencilerle paylaştı.

Son DüzenlenmePerşembe, 22 Şubat 2024 08:24